© Baykuş Haber

Deprem bölgesi Osmaniyede hac kafilesi dualarla uğurlandı

DEPREM BÖLGESİ OSMANİYE’DE HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Osmaniye'de, hacı adayları kutsal topraklara uğurlanırken duygusal anlar yaşandı. İmamı Azam Cami avlusunda düzenlenen programda 205 hacı adayı için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Hacı adaylarını uğurlama töreninde yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, hac vazifesini sağlık içerisinde tamamlamalarını temenni ederek, hac yolculuğunun önemini vurguladı. Çakmak, "Bu dünyada mabet olarak yapılan ilk mescide gidiyorsunuz. Bu yolculuğu Rabbim kendine nasip eden kardeşlerimiz çok nasipli. 6 Şubat gibi bir felaketin ardından ülke olarak moralimizin bozulduğu bir dönemde, ruhların tekrar ayağa kalkacağı, dua edip secdeye varacakları bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Rabbim hayırlı ve uğurlu eylesin. Allah herkese böyle bir fırsat vermiyor. Maddi gücünüz ne olursa olsun, makam mevki ne olursa olsun, vakti geldiğinde kapıyı Allah çalıyor. Bu yıl gitmeyeceğiniz düşünülen nice insanlar vardı, ancak Rabbim onların da niyetlerini kabul etsin. Yolculuğunuz Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda gerçekleşiyor ve sizlere değerli hocalarımız eşlik ediyor. Sadece ibadetinize odaklanın, Allah'ın izniyle devletin gücü ve yetkilileri sizinle birlikte. Allah, gitmeyenlere de nasip etsin." dedi.

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları da duygularını paylaşarak, "Çok güzel bir duygu, Allah'ım gitmeyenlere de nasip etsin." şeklinde konuştular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER