© Baykuş Haber

Deprem bölgesi yeni sanayi sahalarıyla ayağa kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında duyurduğu deprem bölgesindeki 11 yeni yerin sanayi alanı olarak ilan edilmesine dair ayrıntılar netlik kazandı. Bu gelişme, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay illerinin belirli ilçelerinde gerçekleşecek olan sanayi bölgelerinin büyüklüğü ve konumlarına ilişkin bilgileri içeriyor.

Hatay'ın Belen ve İskenderun ilçelerinde toplam 2 bin 430 hektarlık alan, Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Dulkadiroğlu ilçelerinde 2 bin hektarlık alan, Gaziantep'in Nizip ilçesinde 3 bin hektarlık alan, Oğuzeli ilçesinde 2 bin hektarlık alan ve Araban ilçesinde 2 bin hektarlık alan olmak üzere toplam 11 yeni sanayi sahası ilan edildi.

Bu adım, deprem bölgelerindeki esnaf ve sanayicilerin yeniden ekonomik hayata katılmalarını sağlamak amacıyla atıldı. Daha önce açıklanan 7 sanayi alanıyla birlikte, bugüne kadar toplamda 3 bin 829,8 hektarlık 18 alan "sanayi sahası" olarak ilan edilmiş oldu.

Deprem bölgesindeki ekonomik canlanma için de çeşitli projeler hayata geçirildi. Bu projeler arasında Malatya'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 167 iş yeri ve bin 160 geçici konut, Malatya'da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 510 geçici konut ve iş yeri, Kahramanmaraş Merkez Sanayi Sitesi'nde 182 iş yerinin dönüşümü gibi çalışmalar bulunuyor.

Ayrıca, "Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında yatırımları desteklemek amacıyla belirli illerde yatırımlara avantajlı teşvikler sunulacak. Bu teşviklerle bölgedeki istihdam ve yatırım ortamının iyileştirilmesi hedefleniyor. Yatırımların desteklenmesine dair düzenlemeler, depremin neden olduğu olumsuz etkilerin hızla telafi edilmesini amaçlıyor.

Son olarak, deprem bölgesindeki 11 il ve Sivas'ın Gürün ilçesinde yapımı devam eden yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin süresi, yeni talep alınmadan 3 yıl süreyle uzatıldı. Bu önlem, bölgedeki yatırımların devamını sağlamayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER