© Baykuş Haber

Deprem bölgesinde çocukların yüzünü gülümseten masal

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’DA, KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NİN SEİBA ULUSLARARASI HİKAYE ANLATICILIĞI MERKEZİ İLE BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ 4. MASAL İSTANBUL FESTİVALİ ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.

Hatay'da yaşanan depremin ardından çocukların moral bulması için düzenlenen 4. Masal İstanbul Festivali büyük bir ilgiyle karşılandı. Küçükçekmece Belediyesi'nin Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi ile işbirliğiyle gerçekleştirilen festival, depremzedelerin motivasyonunu artırmaya yardımcı oldu.

6 Şubat'ta meydana gelen depremin, özellikle Hatay'da büyük yıkıma neden olduğu bir dönemde, çocukların moralini yükseltmek amacıyla düzenlenen bu etkinlik, Hatay'ın Samandağ, Antakya, Defne ilçelerinde gerçekleşti. Çocuklar, festival kapsamında masal anlatıcıları ve masal kamyonu ile buluştular. Uzman masal anlatıcıları, çocuklara kentteki 12 farklı noktada "Güneşe Uzanan Masallar"ı seslendirerek, onlara keyifli anlar yaşattılar.

Deprem psikolojisi altında olan çocuklar için düzenlenen festivalde, farklı etkinlikler sunularak hem moral hem de eğlence sağlandı. Festival sonunda çocuklara oyun setleri ve kitaplar hediye edildi.

Festival Yönetmeni ve Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, etkinliğin amacını depremzedelerin moralini artırmak olarak açıkladı ve bu yıl festivali Hatay'a taşıdıklarını belirtti. Özkılınç, masalların umut ve güneşe uzanan mutlu sonlarının, bölge halkı için bir şifa kaynağı olmasını umduklarını dile getirdi.

Aynı zamanda eğitmen olan Nazlı Çelik Azazi, depremzedelerle bir araya gelmenin önemini vurgulayarak, duyguları ifade etmenin ve masal anlatmanın insanlar arasında bir bağ kurma ve şifa kaynağı olduğunu söyledi. Azazi, bu tür etkinliklerin kendilerini iyi hissettirdiğini ve insanlar arasında bir muhabbet kültürü oluşturduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER