© Baykuş Haber

Deprem bölgesinde görev yapan personele başarı belgesi

MERKEZ ÜSSÜ KAHRAMANMARAŞ OLAN VE 10 KENTİ ETKİLENE DEPREMLER SONRASINDA GÖNÜLLÜ OLARAK VE TAMP KAPSAMINDA GÖREV ALAN YALOVA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE TAKDİR VE BAŞARI BELGESİ TAKDİM EDİLDİ.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 11 kenti etkileyen afet bölgesinde gönüllü olarak ve TAMP (Tarım ve Orman Müdürlüğü Afet Müdahale Planı) çerçevesinde görev alan Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline takdir ve başarı belgesi verildi.

Arama kurtarma, koordinasyon, hasar tespiti ve gıda denetimi gibi faaliyetlere katılan personele takdir belgeleri, Yalova Valisi Muammer Erol ve İl Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar tarafından sunuldu. Tarım Müdürlüğü personeli, Hatay'da Antakya Belediyesi ve İl Müdürlüğü binası çevresinde yıkılmış binalarda kurtarma çalışmaları gerçekleştirmiş ve 13 binaya müdahale ederek 11 cansız ve 1 canlı vatandaşı enkaz altından kurtarmıştı.

Yalova ve çevre illerden gelen su, ekmek ve giysi gibi yardımları deprem bölgesine ulaştırmışlardı. Ayrıca İl Müdürü Suat Parıldar ve İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman liderliğindeki ekipler, deprem bölgesindeki köylerde ahır ve ağıl hasar tespitlerini yapmış, yaralanan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tedavi işlemlerini gerçekleştirmişlerdi.

İlçe Müdürlüğü binasının hasar tespiti ve elektrik, su bağlantısının onarılması gibi görevler üstlenen ekipler, köylerde enkaz altında kalan hayvanların kurtarılmasına da yardımcı olmuşlardı.

Yardım malzemesi depolarının organizasyonunu yaparak hayvan yemleri, saman ve barınak malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ekipler, afetzedelere destek olmuşlardı. Bu zorlu görevlerinde başarı gösteren Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline teşekkür edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER