© Baykuş Haber

Deprem bölgesindeki vatandaşlara kurban etinin muhafazası konusunda uyarı

DİYETİSYEN ELİF HARBUTLUOĞLU, DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIN KURBAN ETLERİNİ SICAK HAVAYI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK MUHAFAZA ETMELERİ GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK ETTE DİĞER BESİNLERE GÖRE BULAŞI RİSKİNİN DAHA YÜKSEK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Diyetisyen Elif Harbutluoğlu, deprem bölgesindeki vatandaşlara kurban etlerini sıcak hava koşullarını göz önünde bulundurarak nasıl muhafaza edecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Hatay'da diyetisyenlik yapan Harbutluoğlu, kırmızı et tüketimi ve muhafazası hakkında önemli bilgiler verdi.

Harbutluoğlu, fazla et tüketiminin kalp rahatsızlığını tetikleyebileceğini vurgulayarak, özellikle yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin yüksek olduğunu belirtti. Bu nedenle et tüketiminin miktarının önemli olduğunu açıkladı.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara, etlerin doğru şekilde muhafaza edilmesi gerektiği konusunda da bilgi veren Harbutluoğlu, etlerin bekletilerek tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, yeni kesilmiş hayvanların etlerinin sert olduğunu ve sindirimde zorluk yaratabileceğini ifade etti.

Deprem nedeniyle evleri zarar gören insanlar için de önemli önerilerde bulunan Harbutluoğlu, kurban etlerini sıcak havalarda doğru şekilde muhafaza etmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Etlerin kontamine (bulaşma) riski taşıdığını belirterek, bu süreçte gerekli önlemlerin alınıp etlerin uygun şekilde saklanması gerektiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER