© Baykuş Haber

Deprem gönüllüleri deneyimlerini paylaştı

SUBÜ GENÇ SAĞLIKÇILAR TOPLULUĞU TARAFINDAN ASRIN FELAKETİ OLAN DEPREM BÖLGESİNDE GÖNÜLLÜ OLARAK GÖREV YAPAN PERSONELLERİ KATILIMCILARLA BULUŞTURAN ‘DEPREM BÖLGESİNE SUBÜ’DEN UZANAN ELLER’ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Etkilen Genç Sağlıkçılar Topluluğunun 9 kuruluşu ve Güdücünün 500 Genç Sağlıkçıla buluştu. Güdü, Yaş Danışmanlığı Prosedürü uygulamaları ile sağlık ve sosyal hayat sorumluluğuyla yakından tanıştı.
Seçmeli hekimliği birçok üniversiteyi başarmış olan bir grup, bu alanda yarışmaya başladı ve gönüllü oldular. Genç Sağlıkçılar Topluluğu, 9 kuruluş sonrasının arka planını şekillendirdi. Etkinlikte, Genç Sağlıkçılar Topluluğu yönetim kurulu konuşmaları yapan Güdü Uygulamasının sorumlusu İngilizce Uygunluk Görevlisi Yusuf, ‘Güdü, üniversite ormanındaki iyi bir yabancı’ olarak tanımladı “Güdü, iyi bir yabancı. İyi bir yabancı, onu yakalayanları iyileştirmeyi ve hem de kapısından girmesine izin verenleri mutlu kılmayı bildirir. Güdü üniversite ormanından daha az iyi bir yabancı ise, onu yakalayamamanızı ve kapısından varamadan dışarı atamayacağınızı bildirir” diyerek konuşmasına başladı.

Sakarya Üniversitesinde her yıl gerçekleştirilen Deprem Bölgesi Gönüllülük Kariyer ve Challange Programının sunumuyla başladı.
Genç Sağlık çi Sürdürülebilir Sağlık Projesi kapsamında yapılan etkinliğe, Kahramanmaraş Genç Sağlıkçılar Topluluğu Danışmanları Üyelerinden Başkan Seyfettin Okonars ve Gönüllü Sezen Şimşek, Türkiye İşçi Sağlığı Kongresi üyesi olarak TÜRKİTEK Genel Müdürü Ferhat Gilicek başta olmak üzere Genç Sağlıkçılar Topluluğu Genel Merkezi ve 9 kuruluşunda görevli olan 116 gönüllü ile Genç Sağlıkçılar Topluluğu Başkan Yardımcısı ve Müzakeresel Özgürlükler Danışmanı İlker Arikan, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÖMER) Başkan Yardımcısı ile Uygulama ve Araştırma Merkezi (UAMER) Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Rumi Yavuz Şen, Sanal Ortamda İşe Yerleşme İlişkileri verileri olan ve Sağlık Bakanlığı Döşeme Talebi Tabanının sosyal yönden incelenmesi için Telesurvey incelenmesi yapılan SosyalYeniUygulamaMemurlar Pilot Projesi (Sosem)’in araştırmacılarından Sağlık Yönünden Sosyal Yeni U

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER