© Baykuş Haber

Deprem konutlarında örnek daire tamamlandı

ADANA’DA YAPIMI DEVAM EDEN DEPREM KONUTLARINDA ÖRNEK DAİRE TAMAMLANDI.

Adana'da devam eden deprem konutlarının inşaatında örnek bir daire tamamlandı. Örnek dairede kullanılan tüm malzemelerin yüzde 100 yerli üretim olduğu biliniyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan depremler sonucu can kayıpları ve yıkımların yaşandığı Adana'da, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) kalıcı konut projelerini hızla sürdürüyor. Şehir genelinde toplamda 2,500 konut ve 701 köy evinin yapılması planlanıyor. Mart ayında başlatılan çalışmaların bir parçası olarak, Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi'nde 24 blok ve 590 daireden oluşan bir proje yürütülüyor. Bu projenin 5 bloğu tamamlanırken, diğer blokların inşaatları hızla ilerliyor.

Buruk Mahallesi'nde yapılan deprem konutlarının ilk örnek dairesi tamamlandı. 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare büyüklüğünde olurken, 3+1 daireler brüt 150, neti 127 metrekare olarak inşa edildi. Örnek dairenin içinde kullanılan tüm malzemelerin yerli üretim olduğu açıklandı. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, projeyi yakından takip ederek, yerel malzeme kullanımının vurgulandığı bu örnek dairenin önemini vurguladı.

Karslıoğlu, ayrıca TOKİ'nin temiz enerji ve temiz su sistemleri ile yağmur sularını mutfakta, tuvalet ve banyoda kullanılabilir hale getirdiğini ve bu sayede vatandaşların ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti. İlk dairelerin Kasım ayında vatandaşlara teslim edilmesi hedefleniyor ve bu amaçla 7/24 çift vardiya esasına göre çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER