© Baykuş Haber

Deprem sonrası yedek parça ihtiyacını 3D yazıcı ile çözdüler

KAHRAMANMARAŞ’TA GENÇ GİRİŞİMCİLER, EVLERİNİN ALTINA AÇTIKLARI 3D YAZICI OFİSİ İLE DEPREM SONRASI YAŞANAN YEDEK PARÇA TEDARİKİNİ ÇÖZMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ MESAİ HARCIYOR.

Kahramanmaraş'ta, Devlet Destek Programı kapsamında aldıkları maddi destekle evlerinin altına açtıkları 3D yazıcı ofisi ile deprem sonrası yedek parça tedarikini sağlamak için özverili bir şekilde çalışan iki genç girişimci, sanayi ve KOBİ'lerin yedek parça sorununa pratik çözümler sunuyorlar. Genç girişimciler, gelen siparişleri bilgisayar ortamında tasarlayıp 3D yazıcı ile üretiyorlar.

Mustafa Zorkun, Devletten aldıkları hibe ve faizsiz kredi desteği sayesinde bu işe başladıklarını belirterek, "Özellikle plastik tabanlı parçaları tasarlayıp üretiyoruz. Sanayi sektörü ve KOBİ'ler için büyük bir avantaj sunuyoruz. Deprem sonrası birçok makine zarar gördü ve yedek parça bulmakta zorluk yaşanıyor. Biz bu soruna çözüm getiriyoruz." dedi.

Ayrıca, 3D yazıcılarla yedek parça üretiminin maliyet açısından oldukça avantajlı olduğunu vurgulayan Zorkun, araç yedek parçaları konusunda da çözümler sunduklarını belirtti. Zarar gören araçların eksik veya hasarlı parçalarını yeniden üretebiliyorlar.

Zorkun ayrıca, deprem sonrası çocuklara ücretsiz oyuncak üretip dağıttıklarını da sözlerine ekledi. Depremzedelerin moral bulmalarına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER