© Baykuş Haber

Depremde 10 esnaflı yeraltı çarşısının sıvası bile dökülmedi

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN BÜYÜK YIKIM YAPTIĞI HATAY’DA, 31 YILLIK ANTAKYA YERALTI ÇARŞISI’NIN SIVASI BİLE DÖKÜLMEDİ.

Hatay'da 31 yıl boyunca ayakta kalan Antakya Yeraltı Çarşısı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı yıkıma karşı sağlam durdu. 6 Şubat'taki depremler Hatay'da büyük tahribata neden olurken, tarihi Uzun Çarşı ve birçok yapının zarar gördüğü bu felaketin ardından, 31 yıllık Antakya Yeraltı Çarşısı'nın sıvası bile dökülmedi.

Hatay'da yaşanan depremde ticaretin merkezi olan Uzun Çarşı'nın girişinde bulunan Antakya Yeraltı Çarşısı, tüm olumsuzluklara rağmen depremde hiçbir hasar almadı. Bu nedenle çarşıdaki esnaf büyük bir mutluluk yaşadı. 10 esnafın faaliyet gösterdiği çarşı, hasar raporunun ardından elektrik ve su temini ile tekrar iş yapmaya başladı. Askeri malzeme, giyim ve elektronik ev aletleri gibi ürünlerin satışının yapıldığı çarşı, bölgede çalışan personel ve vatandaşlar arasında popüler bir nokta haline geldi.

Çarşı esnafından Metin Bilmez, depremin evlerinde zarara neden olduğunu ancak ailesinden kayıp olmadığını belirterek, "Bu sevindirici bir şey. Buranın da yıkıldığını düşünüyorduk ama çevresi betonla kaplı olduğu için sağlam kalmış. Buranın enkazlar nedeniyle yıkıldığını sanıyorduk. Kapıyı biraz zorlayarak açtıktan sonra Yeraltı Çarşısı'nın hiçbir zarar görmediğini gördük. İnşallah buradan yeni bir başlangıç yaparız" dedi.

Çarşı esnafından Adnan Bereketoğlu ise bir hafta sonra geldiklerinde çarşının hala ayakta olduğunu gördüklerini belirtti. Refik Dağlı ise Antakya'nın yerle bir olduğunu ve çarşının ayakta kalmasının kendilerini şaşırttığını ifade ederek, "Çarşı sağlam olmalı ki yukarıdaki binaların hepsi ağır hasar aldı. Burası Köprübaşı, Antakya'nın en işlek caddesi. İnşallah tekrar ayağa kalkarız. 2 ay boyunca buraya giremedik. Üstlerde enkazlar vardı, şimdi enkazlar temizlendi ve içeriye girdik, hiçbir hasar görmemiş. Ancak sevinmiyoruz çünkü Antakya yıkıldı, keşke burası yıkılsaydı ve tüm Antakya ayakta kalsaydı" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER