© Baykuş Haber

Depremde 26 kişinin öldüğü Kavak Apartmanı sanıklarına 22 yıl hapis istemi

GAZİANTEP'TE, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT'TAKİ DEPREMLERDE YIKILAN VE 26 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAVAK APARTMANI'NA İLİŞKİN İDDİANAME KABUL EDİLDİ.

Gaziantep'teki Kavak Apartmanı'nın 6 Şubat'taki depremlerde yıkılması ve 26 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, aralarında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın da bulunduğu 6 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, yıkılan binanın 1998 yılında ruhsatsız olarak inşa edilmeye başlandığı ve 2001 yılında tamamlandığı belirtiliyor. Binanın inşaatına 2013 yılında yeni başlanmış gibi gösterilerek sahte evrakla yapı ruhsatı alındığı ve binanın yapı izin belgesinin olmadığı kaydediliyor.

Ayrıca, binanın inşaatı sırasında herhangi bir zemin etüdü veya statik proje hesap raporu olmaksızın yapıldığı, kullanılan malzemelerin kalitesinin yetersiz olduğu, sahte zemin etüdü raporu düzenlendiği ve bu raporun ruhsatlandırma aşamasında kullanıldığı ifade ediliyor.

İddianame, sanıkların görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği, binanın deprem yönetmeliğine uygunluğunu kontrol etmedikleri ve sahte belgelerle yapı ruhsatı düzenlenmesini sağladıkları gerekçesiyle suçlandıklarını belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER