© Baykuş Haber

Depremde evsiz kaldı, oğlunun tedavisi için ailesiyle Adanaya yerleşti

ADANA’DA DEPREMZEDELER İÇİN KURULAN KONTEYNER KENTE AİLELER YERLEŞMEYE BAŞLADI. AİLESİYLE ŞANLIURFA’DA 3 AY DÜĞÜN SALONUNDA YAŞADIKTAN SONRA KONTEYNER KENTE YERLEŞEN İBRAHİM ÇATAK, ”BÜTÜN İMKANLARIMIZ VAR, SARAY GİBİ BENİM İÇİN” DEDİ.

Şanlıurfa'da yaşanan depremin ardından kirada oturduğu evden çıkarılan İbrahim Çatak, ailesiyle birlikte 3 ay boyunca bir düğün salonunda yaşamak zorunda kaldı. Ancak oğlu Aslan Çatak'ın tedavisi için Adana'ya geldikten sonra, AFAD tarafından kurulan konteyner kente yerleştirildi. İbrahim Çatak, bu yeni yaşamına dair duygularını şu şekilde ifade etti:

"Burada tüm imkanlarımız var, benim için saray gibi. Şanlıurfa'da kirada oturuyordum, ancak ev sahibi evi tahliye etmemizi istedi çünkü ev hasar görmüştü ve kendi oturmak istiyordu. Bu süreçte çocuğum Aslan'ın tedavisi için Adana'ya geldik. Şu anda her şey yolunda, çocuğumun hastalığına tedavi bulunacak. Özel bir hastanede ameliyatı yapılacak. Ayrıca çocuğuma akülü sandalye lazım. Yapabilenlerin veya yardım edenlerin hepsi Allah'tan razı olsun. Aslan şu an yürüyemiyor, dengesiz bir şekilde destekle yürüyor."

İbrahim Çatak ve ailesinin deprem sonrası yaşadıkları zorlukların ardından daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri için konteyner kente yerleştirilmesi, onlara umut ve yeni bir başlangıç sunmuş gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER