© Baykuş Haber

Depremde Gaziantepe yapılan çalışmalar Bürükselde anlatıldı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI ABDULLAH AKSOY, BRÜKSEL KENT ZİRVESİ’NDE KATILDIĞI PANELDE, 6 ŞUBAT’TA YAŞANAN AFET SONRASI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AFET SONRASI İYİLEŞME VE HAYATIN NORMALLEŞMESİ İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATARAK HIZLICA SÜRECİ BAŞLATTIKLARINI SÖYLEDİ.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, Brüksel Kent Zirvesi'nde düzenlenen panele katılarak 6 Şubat'taki depremin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hızla iyileşme ve normalleşme adımlarını attığını belirtti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen Brüksel Kent Zirvesi, dünya çapında 300'den fazla şehri, binlerce politikacıyı, uzmanı ve sivil toplum temsilcisini bir araya getirdi. Bu zirve kapsamında Birleşmiş Milletler (BM), Kalkınma Programı (UNDP) ve Büyük Avrupa Şehirleri Ağı (EUROCITIES) tarafından 6 Şubat'ta yaşanan depremlerle ilgili paneller düzenlendi. Bu panellerde afet sonrası etkilenen ilçelerde ve şehirlerde yapılan çalışmalar, projeler, yeni eylem planları ve yeniden inşa konuları ele alındı.

Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, panelde Türkiye'deki ve dünyadaki belediyelerin depremler sonrasında hızla harekete geçtiğini ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak afet sonrası iyileşme çalışmalarına başladıklarını belirtti. Aksoy, depremleri sadece bir müdahale sorunu olarak değil, bir kalkınma sorunu olarak gördüklerini ve bu çerçevede planlarını yaptıklarını ifade etti.

Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak deprem sonrası normalleşmeye katkı sağlamak amacıyla alt yapı ve üst yapı müdahaleleri gibi bir dizi çalışmayı hızla sürdürdüklerini vurguladı. Genel Sekreter Yardımcısı Aksoy, liderliğin bu süreçte büyük önem taşıdığını ve acil kararların alınması gerektiğini belirterek, devlet ve yerel yönetimlerin bölgedeki afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya gelerek projeleri devreye soktuklarını açıkladı.

Bu panelde tecrübe ve fikir alışverişi yapıldı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton moderatör olarak görev aldı. Programa Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Yüce Yılmaz ile Türkiye'deki illerin belediye başkanları da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER