© Baykuş Haber

Depremde hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay’ın adı Tekirdağ’da yaşatılacak

Şafak TAŞOYAR / TEKİRDAĞ, (DHA) - Kahramanmaraş merkezli depremde, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Çankaya Üniversitesi’nin formasını giyen milli basketbolcu Nilay Aydoğan (31), Malatya’da ziyaret ettiği babaannesi Hacer Aydoğan (84) ile enkazda kalıp hayatını kaybetti. Nilay’ın adı Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde belediye tarafından yapılan basketbol sahasına verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremde, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımı Çankaya Üniversitesi'nde oynayan milli basketbolcu Nilay Aydoğan, Malatya'da babaannesi Hacer Aydoğan ile birlikte enkaz altında hayatını kaybetti. Nilay Aydoğan'ın anısını yaşatmak için Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde bir basketbol sahası açıldı.

Depremin etkilediği 11 ilde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde Nilay Aydoğan, babaannesini ziyaret etmek için Malatya'daydı ve çöken binanın enkazında hayatını kaybetti. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Nilay'ın adının yaşatılması amacıyla ilçede bir basketbol sahasının açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Ata, Dereağzı Mahallesi'nde yer alan basketbol sahasının Nilay Aydoğan'ın anısını canlı tutacağını vurgulayarak, "Milli basketbolcu Aydoğan'ın adı, onu sevenler ve sporcular için büyük bir anlam taşıyor. Bu sahada spor yapacak gençler, Nilay Aydoğan gibi bir sporcu olmak için çalışacaklar." dedi.

Basketbol sahasının açılışının ardından gençler, sahada basketbol oynamaya başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER