© Baykuş Haber

Depremde yıkım riski olan bölgeler tespit ediliyor

İzmir ve çevresindeki muhtemel bir depremde risk taşıyan bölgeleri belirlemek amacıyla harekete geçen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) akademisyenleri, başlangıç tespitlerine göre Aliağa'da bir risk bölgesi tespit ettiklerini açıkladı. İzmir ve çevresindeki deprem riskini değerlendirmek amacıyla 6 sabit ve 28 geçici istasyonla ölçümler yapan DEÜ akademisyenleri, elde ettikleri verilerle riskli bölgeleri tanımlayacaklar.

DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yer Fiziği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oya Pamukçu, projenin amacını 2020'deki Sisam depreminin ardından İzmir çevresinde, Manisa ve çevre illerde gerilim alanlarını tespit etmek olarak belirtti. Pamukçu, Buca Fayı'na yönelik araştırmalarının da devam ettiğini ve Aliağa bölgesinde bir risk bölgesi tespit ettiklerini ifade etti.

Ayrıca, depremlere erken uyarı yapabilme amacı taşıyan bu projenin sonuçlarının riskli bölgelere dikkat çekmek ve uyarmak için kullanılacağını belirtti. Gelecekteki depremlere karşı daha iyi hazırlıklı olabilmek adına bu tür çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER