© Baykuş Haber

Depremin etkilerini katıldığı kurs ile atlatıyor

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDEN ETKİLENEREK ORDU’NUN FATSA İLÇESİNE YERLEŞEN 47 YAŞINDAKİ 3 ÇOCUK ANNESİ AYŞE DERYA, YAŞADIĞI BU ZORLU SÜRECİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESLEK VE SANAT EĞİTİMİ KURSLARI’NA (ORMEK) KATILARAK ATLATMAYA ÇALIŞIYOR.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında Ordu'nun Fatsa ilçesine yerleşen ve 3 çocuk annesi olan 47 yaşındaki Ayşe Derya, bu zorlu dönemi atlatmak ve yeni bir uğraş edinmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na (ORMEK) katılmaya başladı.

ORMEK, kurslarıyla sadece beceri kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal etkileriyle de ön plana çıkıyor. Ayşe Derya, Gaziantep'te yakalanan depremlerin ardından kızının eğitimine devam edebilmek için Fatsa'ya geldi. Burada kızının eğitimini sürdüren Derya, zorlu süreci atlatmak ve kendine yeni bir hobi edinmek için ORMEK ile tanıştı ve filografi ile panç tekniklerini öğrenmek üzere kurslara katıldı.

Ayşe Derya, bu süreci ORMEK'te aldığı kurslar sayesinde atlattığını belirtti. Kendisine destek olan herkese teşekkür eden Derya, bu süreçte sanata yönelik yönünü açığa çıkarmak ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşmak için kurslara katıldığını dile getirdi. ORMEK kurslarında aldığı eğitimlerin yanı sıra Usta Öğreticilik Belgesi de kazanan Derya, ilerleyen dönemlerde Fatsa'da öğreticilik yapmayı hedeflediğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER