© Baykuş Haber

Depremin merkez üssünde yapılan ilk okul törenle açıldı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- 6 ŞUBAT depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yıkılan ve ağır hasar alan okulların yeniden yapılması için yürütülen çalışmalar kapsamında 84 gün önce temeli atılan Hacı Mehmet Narlı İlkokulu ve Ortaokulu tamamlandı. Hayırsever iş insanı Mustafa Narlı tarafından yaptırılan ve deprem bölgesinde ilk olan okulun açılışı törenle yapıldı.

Türkoğlu İlçesi'nde bulunan Çakallı Hasanağa Mahallesi'nde yer alan 12 derslikli okul, 6 Şubat depremlerinde hasar gördü. Bu depremlerde zarar gören 19 okuldan biri olan bu okulun yeniden inşa edilmesi için Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile Kahramanmaraş Valiliği arasında bir protokol imzalandı ve bu protokol 24 Haziran'da tamamlandı. Protokole göre, okul 90 günde tamamlanması gereken bir süre öngörüyordu, ancak okul 84 günde tamamlandı ve Kahramanmaraş Valiliği'ne teslim edildi. Hacı Mehmet Narlı İlkokulu ve Ortaokulu olarak adlandırılan bu 17 derslikli okulun açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Mustafa Narlı, doğduğu ve büyüdüğü mahalleye okulu yapmanın kendileri için bir borç olduğunu ve okulu 3 yıl önce hayatını kaybeden kardeşinin ismini verdiğini belirtti. Narlı, bu okulu mahallelerine yapmanın kendileri için bir gurur olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, okulun hızlı bir şekilde tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını ve hayırseverlerin kıymetli fedakarlık örnekleri sergilediğini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman da bu okulun yapımında katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından okulu gezen protokol üyeleri, sınıfları ziyaret edip öğrencilerle bir araya geldiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER