© Baykuş Haber

Depremin vurduğu Diyarbakırda kira fiyatları arttı

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN VURDUĞU DİYARBAKIR’DA FAHİŞ KİRA ARTIŞINA SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN YORUM GELDİ. DİYARBAKIR TÜRYAP TEMSİLCİSİ MEHMET ÇETİN, “DİYARBAKIR’DA MAALESEF KİRA FİYATLARI GÜNLÜK ARTMAKTADIR” DİYEREK, KENTTE KİRA FİYATLARININ OLMASI GEREKENİN 3 KATINDA SEYRETTİĞİNİ BELİRTTİ.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır'da kira fiyatlarının hızla yükseldiği görülüyor. Özellikle fırsatçıların piyasada etkin olduğu bu dönemde, kira fiyatları üç katına çıkmış durumda. Bu artışın arkasındaki temel etkenlerden biri, yeni konutların azlığı ve buna bağlı olarak fırsatçıların sahneye çıkması olarak belirtiliyor.

Diyarbakır TÜRYAP Temsilcisi Mehmet Çetin, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "Özellikle deprem bölgelerinde, fırsatçıların etkin olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremler, insanlarda bina güvenliği konusunda korku yaratmıştı. Bu nedenle vatandaşlarımız villa ve müstakil arazilere yönelmişti ve bu, konut fiyatlarında yüzde 20'lik bir düşüşe yol açmıştı. Ancak bu korkular zamanla azaldı ve insanlar tekrar apartman dairelerine yönelmeye başladı. Bu talep artışıyla birlikte fiyatlar da yaklaşık yüzde 10 oranında artmaya başladı."

Çetin, kira fiyatlarındaki artışın altında yatan bir diğer etkenin altın ve dolar fiyatlarındaki yükseliş olduğunu da ekledi. Ancak en önemli faktörlerden biri, konut talebinin artmasına rağmen yapılan konut sayısının talebi karşılamaması ve fırsatçıların bu durumu kullanması olarak belirtiliyor. Bu, özellikle merdiven altı emlakçılar ve yetki belgesi olmayan emlakçıların serbest piyasada fiyat artışına neden olduğu bir dönemi yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER