© Baykuş Haber

Depremzede çocuklar mobil simülatör ile eğlendi

TOSFED MOBİL EĞİTİM SİMÜLATÖRÜ, DEPREMZEDE ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Mobil Eğitim Simülatörü, depremzede çocukları eğlendirerek son durağı Elazığ oldu. Bu özel etkinlik kapsamında çocuklar, simülatörlerle sürüş deneyimi yaşadılar ve renkli etkinliklerle keyifli vakit geçirdiler.

TOSFED tarafından gerçekleştirilen Mobil Eğitim Simülatörü projesi, deprem bölgelerindeki çocuklara yönelik bir iyilik hareketi olarak hayata geçirildi. 11 ilde yaklaşık 3 bin çocuğa ulaşıldıktan sonra Elazığ'a ulaşan tır, Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi önünde kuruldu. Burada çocuklar, simülatörlerle sürüş deneyimi yaşadılar ve aynı zamanda boyama kitapları, okuma kitapları, kalem ve balonlar gibi hediyelerle de mutlu edildiler.

TOSFED Projesi Koordinatörü Yunus Savaşır, projenin geçen yıl 58 şehirde hayata geçirildiğini ve bu yıl deprem bölgelerine odaklandıklarını belirtti. Geçen yıl 17 binden fazla çocuğa ulaştıklarını ve bu yıl deprem bölgesinde 3 binden fazla çocuğa ulaştıklarını ifade etti. Projenin Elazığ'da son bulduğunu söyleyen Savaşır, çocuklarla güzel vakitler geçirdiklerini dile getirdi.

Katılan çocuklardan Muhammed Akbulak, etkinliği "güzel" ve "eğlenceli" olarak değerlendirirken, Muhammed Mahir ise etkinliği "çok güzel" ve "beğendiğini" söyledi. Ayrıca, babasının kendilerini tekrar getirmesi durumunda yine katılmak istediğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER