© Baykuş Haber

Depremzede çocuklara yeni oyun alanı

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’IN ANTAKYA İLÇESİNDE BULUNAN EXPO ALANINA OYUN ALANI VE KÜTÜPHANE KAZANDIRIYOR.

Antakya ilçesindeki EXPO alanı, depremin ardından yeniden hayata kazandırılıyor. 6 Şubat'ta meydana gelen depremin en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çalışmaların bir parçası olarak, Hataylı vatandaşların ve çocukların sosyal yaşama daha kolay uyum sağlayabilmeleri amacıyla oyun alanı ve kütüphane inşa edilecek.

Elimsende Derneği ve Kansersiz Yaşam Derneği, Hatay Büyükşehir Belediyesine hibe ettiği konteynerler aracılığıyla EXPO alanına, 4-6 yaş arası depremden etkilenen çocuklar için sosyal aktiviteler sunacak bir oyun alanı kuracak. Bu alanda çocuklar için birçok oyun ve etkinlik alanı oluşturulacak.

Ayrıca, bu alanda kurslara katılamayan ve ekonomik olarak zor durumda olan tüm çocuklar için bir kütüphane de oluşturulacak. Bu kütüphane, isteyen herkesin kullanımına açık olacak.

Hatay Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emine Atmaca, bu zor zamanlarda Hatay'ı yalnız bırakmayan ve özellikle çocukların eğitimine odaklanan bu derneklere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER