© Baykuş Haber

Depremzede çocukların katıldığı ’UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası’ başladı

Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA) - Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi’nin (UYAFA), Kahramanmaraş merkezli depremlerde çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirebilmek amacıyla düzenlediği, ”UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası” Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirme amacı güden Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA), "UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası" adlı etkinlikle çocukları bir araya getirdi. Bu turnuva, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlendi.

Turnuva, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ildeki çocukların yanı sıra Ağrı ve Azerbaycan'dan gelen 13 yaş altı çocukların yer aldığı 13 futbol takımının mücadelesine sahne oluyor. Açılış programı ile başlayan turnuva, sporun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini vurguluyor.

Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) iş birliği ile gerçekleştirilen turnuvanın açılışında, Vali Mustafa Koç, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ülkeyi zor günlerden geçirdiğini ve bu sürecin büyük bir dayanışma örneği ile atlatıldığını ifade etti. Bu organizasyonun, depremin acılarını hafifletmek ve çocukların olumsuz etkilerini azaltmak adına düzenlendiğini belirtti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut da turnuvanın birlik ve beraberliği simgelediğini vurguladı. Modern bir eğitim kurumu olarak üniversitelerinin güçlü spor altyapısıyla ulusal ve uluslararası arenada birçok yarışmaya ev sahipliği yaptığını ifade etti.

UYAFA Genel Başkanı Necati Alçık, çocukları deprem sonrası yaşadıkları psikolojik etkilerden uzaklaştırmak amacıyla bu turnuvayı düzenlediklerini açıkladı. Turnuva, çocukların bir araya gelerek spor yapmalarını teşvik ediyor ve toplumun dayanışma ruhunu yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER