© Baykuş Haber

Depremzede kadınların yaptıkları ürünler, gelire dönüşüyor

İZMİR'DE SATILIYOR

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından depremzede kadınlara yönelik açılan kurslarda üretilen el emeği ürünler, İzmir'de satılarak gelir elde ediyor. Bu gelir de kursiyerlere geri dönüyor. Deprem sonrası hızla kurulan çadır atölyeler, şimdi konteynerlerde sürdürülüyor. Elbistan HEM, depremzede kadınların yaralarını sarmak, acılarını hafifletmek ve onları üreterek sosyal yaşama dahil etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Üretilen ürünlerin satışı için ise "Gönül Köprüsü" projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında elde edilen gelir, depremzede kadınlara iletiliyor. Bugüne kadar İzmir'e gönderilen ürünlerden elde edilen gelir 54 bin TL'yi buldu.

Elbistan HEM Müdürü Bayram Alış, depremin hemen ardından açılan çadır atölyelerde depremzede kadınların hem üretim yaptığını hem de olumsuz etkilerden uzaklaşmaya çalıştığını ifade etti. Aynı zamanda, kurs faaliyetlerini aksatmamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin başlattığı "Gönül Köprüsü" projesi ile kursiyerlerin ürünlerini pazarlama fırsatı bulduğunu söyledi. Projeyi depremzede kursiyerlerin moral ve motivasyonunu artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiren Alış, ürünlerin İzmir'e gönderildiğini ve iki parti halinde gönderilen ürünlerden elde edilen gelirin 54 bin TL olduğunu belirtti.

Ayrıca, kursiyerlere sürdürülebilir bir yapı oluşturmak amacıyla dijital pazarlama eğitimleri verildiğini de ekledi. Depremzede kadınları desteklemeye ve onlara moral vermek amacıyla bu projeyi başlattıklarını ifade eden Alış, depremzedelerin yanında olduklarını göstermek istediklerini belirtti. Depremlerde kaybettiklerini rahmetle anarak, etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER