© Baykuş Haber

Depremzede öğrenci LGSde Türkiye birincisi oldu

SELAHADDİN EYYUBİ ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKUL FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU 8. SINIF ÖĞRENCİSİ MELİKE BEHÇET, 6 ŞUBAT’TA YAŞANAN ASRIN FELAKETİ SONRASI ARA VERMEK ZORUNDA KALDIKLARI EĞİTİME RAĞMEN BÖYLESİNE BİR BAŞARIYI ELDE ETTİĞİ İÇİN GURURLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Malatya'da bu yıl yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Melike Behçet, depremin ardından yaşadığı zorlu sürece rağmen bu başarıyı elde etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

2023 yılı LGS'ye katılan 1 milyon 30 bin 195 öğrenciden her iki oturumda da tüm soruları doğru cevaplayan 562 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Malatya'da da soruları tamamen doğru yanıtlayan öğrencilerden biri olan Melike Behçet, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrasında eğitimlerine ara vermek zorunda kaldıklarını ve bu süre zarfında okula gidemediğini belirtti.

Ancak bu dönemi verimli bir şekilde değerlendirmek için öğretmeni Mehmet Açıkgöz'ün desteğiyle telefon grupları üzerinden derslerine devam ettiğini söyleyen Behçet, özgüveninin ve inancının bu başarıdaki en önemli etken olduğunu vurguladı.

Melike Behçet, deprem sonrası bir hedefinin olmadığını ancak sonuçları görünce hedefler koymaya başladığını ifade ederek, tercihlerinde öncelikli olarak Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi'ni düşündüğünü ancak daha yüksek puan alırsa il dışındaki okulları da göz önünde bulundurabileceğini belirtti.

Baba Mustafa Behçet ise kızının bu başarısının onları gururlandığını ve zor şartlar altında elde edilen bu zaferin daha da anlamlı hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, emeği geçen öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür etti.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü Okul Başmüdür Yardımcısı Hasan Uğur ise depremin ardından eğitim-öğretime verilen aranın ardından öğrencileri yalnız bırakmadıklarını ve sosyal gruplar oluşturarak öğrencileri desteklediklerini belirtti. Uğur, Melike Behçet'in başarısının yanı sıra yaklaşık 35 öğrencinin de yüksek puanlar alarak Malatya'nın en iyi okullarına gideceğini söyledi. Ayrıca, velileri Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER