© Baykuş Haber

Depremzede öğrenciler inşaat mühendisi olmak istiyor

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ YIKICI DEPREMİN ARDINDAN GAZİANTEP’İN NURDAĞI İLÇESİNDE KONTEYNER KENTTE KALAN ÖĞRENCİLER 2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI. OKULLARINA KAVUŞAN ÇOCUKLARIN HAYALİNDEKİ MESLEK İSE YÜREKLERİ SIZLATTI.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde konteyner kentte eğitime başlayan depremzede çocuklar, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına umut dolu bir başlangıç yaptı. Okullarına kavuşan bu öğrencilerin hayalindeki meslek ise inşaat mühendisi ve mimar olmak bulunuyor.

Türkiye genelinde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlangıcı için ilk ders zili 11 Eylül Pazartesi günü çaldı. Tüm öğrenciler okullarına kavuşmanın heyecanını yaşarken, depremden büyük oranda etkilenen Nurdağı ilçesinde tüm eksikliklerin giderilmesiyle birlikte depremzede öğrenciler eğitim görmeye başladı.

Konteynerden yapılan okulda eğitim gören öğrenciler, futbolcu, astronot ve öğretmen olma hayallerinin yanı sıra özellikle inşaat mühendisi ve mimar olmak istediklerini dile getirdi. Bu isteklerinin altında, depremin yarattığı travmanın izleri ve toplumsal sorumluluk duygusu yatıyor.

Okul Müdürü Mehmet Kurt, okullarına kavuştuklarını ve öğrencilerin eğitimlerine başladığını belirtti. Kurt, geçen yıl zorlu şartlarda konteyner okullarda eğitimlerini tamamladıklarını ve bu yıl ise desteklerle yeni okullarının yapıldığını ifade etti. Öğrencilere psikolojik destek sağlandığını ve eğitimlerin devam ettiğini belirtti.

Depremzede öğrencilerin gelecekte inşaat mühendisi ve mimar olma istekleri, toplumlarına katkı sağlama arzuları ve depremin etkilerini unutamamalarının bir yansıması olarak görülüyor. Bu çocuklar, ileride depreme dayanıklı binalar inşa ederek toplumlarına hizmet etmek istiyorlar. Bu umutlu gençler, depremin yarattığı acıyı dönüştürerek gelecekteki inşaat projeleriyle toplumlarına destek olmayı hedefliyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER