© Baykuş Haber

Depremzedeler anısına saygı çelengi bırakıldı

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 11 İLDE MEYDANA GELEN DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLAR İÇİN SUYA SAYGI ÇELENGİ BIRAKILDI.

Karabük'te, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan depremden etkilenen vatandaşlar için suya saygı çelengi sunuldu. Bu özel günün anlam ve önemine ithafen, Safranbolu Dizdar Taş Değirmen'de bir tören düzenlendi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Fuat Gürel, etkinliklerin "Temiz deniz, temiz dünya" temasıyla gerçekleştirildiğini ve depremzedeleri anmak amacıyla suya saygı çelenginin sunulacağını vurguladı.

Vali Gürel, "Aslında dünyanın kirletilmesi insan eliyle oluyor" dedi ve "Diğer canlılar doğaya saygılı bir şekilde yaşarken, insanların kazanma hırsı, dünyayı tehdit eder duruma geldi. Her gün daha fazla küresel ısınma gibi büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Kyoto Protokolü gibi uluslararası anlaşmalarda birçok ülkenin taahhütlerde bulunduğunu ancak bu taahhütlerin yerine getirilmediğini gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Gürel, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve diğer katılımcılar tarafından depremzedelerin anısına suya saygı çelengi bırakıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER