© Baykuş Haber

Depremzedeler iftarda Büyükkılıç'la buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, depremler sonrası kentte misafir edilen depremzede vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştu. Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)

Kayseri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerden gelen depremzedelere kucak açmaya devam ediyor. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, depremzedelerin yanında olmaktan geri durmuyor.

Başkan Büyükkılıç, Vali Vekili Şenol Esmer ile birlikte, Kayseri'de misafir edilen depremzedeleri desteklemek adına Nobel Şirketler Grubu tarafından düzenlenen İftar Programı'na katıldı ve onlarla birlikte iftarını açtı. Iftar sırasında masaları dolaşarak depremzedelerle sohbet eden Başkan Büyükkılıç, "Varsa sorunlarımızı dertleşeceğimiz, bu şehirde 50 bin civarında misafirimiz olarak bulunan siz kardeşlerimizi bizlerle bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Depremin ilk anlarından itibaren yüreklerinin deprem bölgesinde olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, depremin Kahramanmaraş'a yakın olması nedeniyle, yüreklerinin orada olduğunu belirtti. Valilik görevlendirildiğinde, hemen genel sekreter yardımcısını göndererek süreci yakından takip ettiklerini ve her türlü yardımı sağlamak için çaba harcadıklarını ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, depremden etkilenen diğer illere de yardım ve destek seferberliği başlattıklarını ve Kayseri'nin yardımseverliği ve insanlarının dayanışması sayesinde bölgeye destek verdiklerini belirtti. Ancak, depremin büyük bir felaket olduğunun farkında olduklarını da vurguladı.

Depremler sonrası hızla harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, kamu kurumlarıyla birlikte deprem bölgelerine yardım etmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve şimdi toparlanma sürecinde olduklarını ifade etti. Bu süreçte Kayseri'deki depremzedelere de Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla hizmet ettiklerini hatırlattı.

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Dualarınızı bekliyoruz, dualarımız sizlerle" dedi.

Vali Vekili Şenol Esmer de Başkan Büyükkılıç'a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte güzel bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

İftar programına ev sahipliği yapan Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik de Başkan Büyükkılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, teravih namazını Hacılar ilçesinde Camikebir Camii’nde kılarken, Büyükşehir Belediyesi tarafından namaz sonrasında vatandaşlara tatlı ikram edildi. Başkan, namaz sonrası Millet Kıraathanesi’nde vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet etti.

Başkan Büyükkılıç, Hacılar ilçesindeki bu ziyarette ilçe sakinlerinin samimi ilgisi ile karşılandı ve Ramazan ayının bereketini paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER