© Baykuş Haber

Depremzedeler unutulmadı: Abant Gölüne 11 ilin isminin bulunduğu çelenk bırakıldı

BOLU'DA, ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE ABANT GÖLÜ MİLLİ PARKI’NDA BULUNAN GÖLE DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLİN İSMİNİN BULUNDUĞU ÇELENK BIRAKILDI.

Bolu'da, Dünya Çevre Günü kutlama programı çerçevesinde Abant Gölü Milli Parkı'nda anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, göle depremden etkilenen 11 ilin isminin yazılı olduğu bir çelenk bırakıldı.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt'un katılımıyla gerçekleşen etkinlik, çevre konularına duyarlılık oluşturmayı ve toplumu çevre bilinci konusunda bilinçlendirmeyi amaçladı. Programın bir parçası olarak, Abant Gölü'nün doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak ve çeşitli çevre odaklı etkinlikler düzenlemek amacıyla katılımcılar arasında bulunan çevre temizliği, doğal yaşamın korunması, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konuları vurgulandı.

Aynı zamanda depremzedelere destek sağlamak amacıyla da birçok etkinlik gerçekleştirildi. Abant Gölü Milli Parkı'nda bulunan göle depremden etkilenen 11 ilin isminin yazılı olduğu bir çelenk bırakılarak depremzedelere olan dayanışma ve yardım vurgusu yapıldı.

Programa, Bolu'daki yurtlarda misafir edilen depremzede vatandaşlar ve Bolu'da yürütülen Uygulamalı Çevre Eğitim Projesi'nde ödül kazanan okulların idarecileri ve öğrencileri de katıldı. Etkinlik sırasında öğrenciler, Dünya Çevre Günü'nün anlam ve önemine dikkat çeken şiirler okuyarak programı daha da anlamlı kıldılar.

Katılımcı Zeynep Kaya, "Biz Afşin'den geliyoruz ve Dünya Çevre Günü etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Aynı etkinlikte yer alan depremzede bir öğrenci ise "Böyle bir etkinlikte depremzedeleri unutmadıkları için teşekkür ederiz. Bolu Valisi'ne ve Bolu halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER