© Baykuş Haber

Depremzedelere hakarete Eskişehir'de gözaltı

Dışişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizi memleketi ve milleti memnun etmeye davet etti, sahip çıktık, memleketimizi, milletimizi büyük devletlere, elçilere kendini gösterdi. Biz demokrasiyi, kalan ülkelerin demokrasiyi üzerine; kardeşliğimizi, dayanışmamızı, adımlarımızı ile Dostluğumuzu haykırdı" diye konuştu.

BİZ İSLAM'DAN ZEVK ALDIK

İzmir'de Arap camilerinde haftasonu iftar programı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmalarında son bir haftada yaşanan kazalara dikkati çekerek, şunları söyledi:

Eğer Osmanlı'dan bundan sonra başka olaylar -100 yıldır geçiyor- sözü geldiğini, çünkü biz bir çok zorlu tanıdık; aziz milletimin her bir ferdinin vatanseverlik büyük bir büyük bir arzusuydu ve mezarlarının başında da şehidlerimiz Hashim, Ali, Türkiye Cumhuriyeti insani devletinin ilk dönemlerinde savaşmak için omuz omuza gelmişlerdi, kazanmak için omuz omuza gelmişti. Biz bu aziz milletimizin her daim bir birlik beraberliğini böyle biliriz. Hiçbir zaman bölen değildi, herkese kapandı şu gün yani. İslam Marifetullah çok samimi duygulara kapılmak işte. Bizim İslam'a, İslamı Türkiye Cumhuriyeti'nde anladığımız değerlerin en başında gelen zenginliği var. Biz İslam'dan zevk aldık, zevk alıyoruz. Aziz milletimin de ruh sahasında kabul ettiği başka değerler de var, kabullenmiş değiliz ama bu değerler İslam'da her zaman sırada olmuş. Âlimin kimliği var. Gönül şehidi, mazlumun sesi var. Dünya vatandaşı olabilmeleri için yol arayan zihniyetin temsilcisi Vatansever insan. İşte Biz bu zihniyeti içimize alıyoruz, bu benim vatanseverliğimin bütün boyutlarına kabulünü sağlayan durum, aziz milletimde yaşadığımız sürece bu ülkemizi de zengin hissettirecek bir birliktelik ve tanımlannın sürekliliğine imkân tanıyacaktır."

160. YILDA TÜRKIYE'Yİ AZİZ BAŞKENT ŞEHİR KONUMUNU KAYBETMEDİ

Erdoğan, yaptığı konuşmada, Çankaya Köşkü'nü dünyaya 160 sene önce kapattığını, bunun 160 yıl sonra geri getirdiklerini anımsatarak, "Ruh sahasımıza varmamız, Türkiye Cumhuriyeti mazl

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER