© Baykuş Haber

Depremzedelere toplamda 110 bin paket yardım dağıtıldı

6 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE MEYDANA GELEN İKİ BÜYÜK DEPREM FELAKETİNDEN SONRA YEŞİLYURT BELEDİYESİ İLE TÜRK KIZILAY İŞBİRLİĞİYLE, YEŞİLYURT BELEDİYESİ EMANET ÇARŞIDA YAPILAN KOORDİNELİ VE PLANLI ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE DEPREMZEDE VATANDAŞLARA 110 BİN 257 ADET YARDIM PAKETİ TESLİM EDİLDİ.

6 Şubat 2023 tarihindeki deprem felaketinin ardından, Yeşilyurt Belediyesi ve Türk Kızılay işbirliğiyle, Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşı'da gerçekleştirilen koordineli ve planlı çalışmalar sonucunda depremzedelere 110 bin 257 adet yardım paketi teslim edildi. Yeşilyurt Belediyesi'nin 2015 yılında hizmete sunduğu Emanet Çarşı, depremzedelere yardım malzemelerini doğru bir şekilde dağıtma sürecinde önemli bir rol oynadı.

Yeşilyurt Belediyesi ile Kızılay'ın işbirliğiyle gelen yardım malzemeleri paketlendi ve yardım kartlarıyla birlikte depremzedelere ulaştırıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremin hemen ardından Emanet Çarşı'da 59 bin 601 hijyen kolisi, 25 bin 553 gıda kolisi ve 11 bin 623 çocuk kolisi olmak üzere toplamda 110 bin 257 yardım kolisinin dağıtıldığını açıkladı.

Başkan Çınar, "Şehrimizdeki depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Paylaşma ve dayanışma ruhunu ilke edinerek hemşehrilerimizin yanında olmayı sürdürdük. Türk Kızılay ile işbirliği yaparak Emanet Çarşı'da yardımların dağıtımını gerçekleştirdik. Bu büyük yardım merkezi, alanında uzman isimlerin koordine ettiği bir merkezdir. Personelimiz ve Kızılay'ın gönüllü çalışanları tarafından koordineli bir şekilde çalışarak Şubat ile Haziran ayları arasında toplamda 110 bin 257 yardım paketini depremzedelere ulaştırdık. Deprem sonrası yaraları birlikte sararak, bundan sonra da aynı kararlılıkla hizmetlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER