© Baykuş Haber

Depremzedeyim deyip sahte aksesuar satan şüpheli gözaltında

HAKAN S. EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİNİN ARDINDAN ZONGULDAK ADLİYESİ'NE GETİRİLDİ.

Zonguldak'ta kendisini depremzede olarak tanıtarak sahte aksesuar satarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcılık olayı, bir hemşirenin satın aldığı akıllı saat ve kulaklığın sahte olduğunu fark etmesiyle başladı. Hemşire, bu ürünleri kendisine "Depremzedeyim, depremde dükkanım yıkıldı. Paraya ihtiyacım var, bu yüzden uyguna satıyorum" şeklinde tanıtan Hakan S. tarafından aldığını iddia etti.

İhbar sonrasında harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Hakan S.'yi tespit ederek gözaltına aldılar. Şüphelinin cep telefonunda birçok kişinin şikayetçi olduğu ve sahte ürünlerle dolandırıldığına dair mesajlar bulundu. Denizli, Edirne, İstanbul ve Düzce gibi farklı illerde yaşayan 4 kişinin şikayetçi olduğu olayda, çok sayıda kişinin mağdur olduğu tespit edildi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.

Zonguldak Adliyesi'ne getirilirken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hakan S., "Depremzedeyim dediğiniz doğru mu?" sorusuna, "Hayır, karım kanser hastası. O yüzden böyle bir şey yaptım. Çok ameliyat borcum vardı" şeklinde cevap verdi. Dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli, adli makamlarca işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER