© Baykuş Haber

Derecikte seracılık yaygınlaşıyor

HAKKARİ'NİN DERECİK İLÇESİNDE AKDENİZ İKLİMİNİN HAKİM OLMASI NEDENİYLE BAŞLATILAN SERACILIK FAALİYETİ GÜN GEÇTİKÇE YAYGINLAŞIYOR.

Derecik ilçesinde, Akdeniz ikliminin etkisiyle hızla büyüyen bir seracılık sektörü hayat buluyor. İlçenin ılıman iklimi ve uygun hava şartları, seracılığa olan ilgiyi artırıyor. Derecik ilçesinde bulunan 20 dönümlük arazi üzerine inşa edilen 5 sera, Mehyet Es ve ailesinin sebze ve meyve yetiştirme işine ev sahipliği yapıyor.

3 yıldır bu alanda faaliyet gösteren Mehyet Es, Derecik ilçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Her yıl 2 hasat yapabilen Es, salatalık, domates, biber, patlıcan, marul ve lahana gibi ürünleri yetiştirerek geçimini sağlıyor. Mehyet Es, her bir sera için yaklaşık 3 bin baş marul, karalahana ve karnabahar ekimi gerçekleştirdiklerini ve salatalık, domates gibi sebzelerden de her sera için 5 tondan fazla ürün aldıklarını belirtti.

Seracılığın Derecik ilçesinde önemli bir geçim kaynağı haline geldiğine dikkat çeken Mehyet Es, bölgede daha fazla destek beklediklerini ve özellikle Akdeniz iklimine uygun olarak seracılığın daha da genişletilebileceğini ifade etti. Ürünlerini Şemdinli, Yüksekova ve Van gibi şehirlere kadar ulaştırdıklarını, bundan sonra ise kendi kendilerine yeteceklerini belirtti.

Üniversite mezunu olan Zeynep Es ise babasının desteğiyle okuyarak üniversiteyi tamamladığını ifade etti. Ailesinin çiftçilik yaparak birçok kişiye iş imkanı sağladığını vurgulayan Zeynep Es, Derecik'in tarım için uygun topraklarına ve iklimine geç keşfedildiğini belirtti. Ayrıca, ailenin 5-6 serasında çalışan 10 kişi olduğunu ve bu işin hem zevkli hem de bereketli olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER