© Baykuş Haber

Derme Deresi Islahı ve Park Projesi bölgeye değer katacak

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER DERME DERESİ ISLAHI VE PARK PROJESİ’NİN BÖLGEYE DEĞER KATACAĞINI PROJEDE ÖNEMLİ AŞAMA KAT ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Derme Deresi Islahı ve Park Projesi'nin bölgeye büyük bir değer katacağını belirtti ve projede önemli bir aşama kaydedildiğini açıkladı.

Battalgazi ilçesinde birçok önemli yatırımı hayata geçiren Belediye Başkanı Osman Güder, doğayı ilçe sakinleriyle buluşturan bir projeyi daha gerçekleştiriyor. Selçuklu Mahallesi ile Şehit Fevzi Mahallesi arasında yer alan Derme Deresi, modern bir şekilde yeniden düzenlenerek ilçeye önemli bir cazibe merkezi kazandırılıyor.

Başkan Güder, projenin büyüklüğünü şu sözlerle ifade etti: "Derme Deresi Islahı ve Park Projesi, Battalgazi ilçesinin doğal güzelliklerini ön plana çıkaran ve bölgeye nefes aldıracak büyük bir projedir. Bu proje 10 kilometrelik bir alanı kapsıyor ve toplamda 80 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor. İlk etap için 72 milyonluk bir yatırım yapıyoruz."

Projede yer alacak olan birçok özellik ve tesis hakkında bilgi veren Başkan Güder, "Projemizde 2 kilometrelik yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, çardaklar, ışık tüneli, çocuk oyun alanları, macera parkı, seyir terası, su değirmeni, kanal üstü yaya köprüsü, şelale, gölet, cami, kaykay pisti, tırmanma duvarı, amfi tiyatro, sosyal tesisler, araç ve bisiklet köprüsü gibi birçok özellik bulunuyor. Bu proje, ilçemizin prestij çalışmaları arasında yer alıyor ve çevre düzenlemesi ile birlikte çevreyolu altının dönüşümüne büyük katkı sağlayacak." dedi.

Başkan Güder ayrıca, Battalgazi'nin gelişimi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve hizmetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER