© Baykuş Haber

DEÜ konservatuvarının başarıları, sınırları aşıyor

DEÜ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ ÜFLEMELİ VE VURMALI ÇALGILAR ANASANAT DALINDAN DR. ÖĞR. ÜYESİ ÇİLER TALU İLE FLÜT VE KORNO EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİ, DEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NÜKHET HOTAR’I ZİYARET ETTİ.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı, kazandığı başarılarla hem yerel hem de uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmaya devam ediyor. DEÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğrencileri, son bir yıl içinde ulusal ve uluslararası müzik yarışmalarında elde ettikleri dereceleri paylaşmak üzere DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı ziyaret etti.

Rektör Hotar, bu başarıları gurur verici olarak değerlendirerek, "DEÜ Devlet Konservatuvarı, sanat camiasına birçok yetenekli isim kazandırmış köklü bir eğitim kurumu. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar, bu okulun nitelikli eğitimini ve öğrencilerin yeteneklerini gösteriyor. Öğrencilerimiz, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve prestijli uluslararası orkestralarda yer alma hakkı kazandı. Bu başarıları paylaşmak ve öğrencilerimizi kutlamak için bir araya geldik. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." dedi.

DEÜ Devlet Konservatuvarı, aynı zamanda İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen beste yarışmasında birincilik kazanmıştı. Bu yarışmada öğrenci İltan Bilge'nin bestelediği "Kutlu Gün Marşı," jüri tarafından birinci seçilerek İzmir için özel bir marş olarak kabul edilmişti. Rektör Hotar, konservatuvarın farklı sanat dallarındaki başarılarına vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin kente, millete ve kültürel değerlere olan bağlılıklarının bir sonucu olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER