© Baykuş Haber

DEÜ, öğrenciler için enerjisini güneşten alan ‘Akıllı Çardak üretecek

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK ATÖLYELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, ÖĞRENCİLERİN KULLANIMI İÇİN YÜZDE 40’I GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNDEN ELDE EDİLEN VE ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALAN ‘AKILLI ÇARDAK’ ÜRETİMİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI. BANKLAR GÜNEŞ PANELLERİYLE ELEKTRİK ÜRETECEK, İÇİNDEKİ PİLLERLE AKILLI CİHAZLAR İÇİN ŞARJ İSTASYONU GÖREVİ GÖRECEK VE Wİ-Fİ BAĞLANTISIYLA ÖĞRENCİLERE HİZMET VERECEK.

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğü, öğrencilerin kullanımı için yüzde 40'ı geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ve güneş enerjisiyle çalışan "Akıllı Çardak" üretimi için çalışmalarına başladı. Bu çardaklar, güneş panelleriyle elektrik üretecek, içindeki pillerle akıllı cihazlar için şarj istasyonu olarak kullanılacak ve Wi-Fi bağlantısı ile öğrencilere hizmet sağlayacak.

Sürdürülebilirlik ilkesini esas alan bu projede, geri dönüşüm malzemeleri tercih edilerek öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu Akıllı Çardak projelerinin önümüzdeki öğretim döneminde üniversitenin tüm kampüslerinde kullanılmaya başlanmasının planlandığını belirtti. Projeyi örnek bir uygulama olarak nitelendiren Rektör Hotar, çevre dostu ve sürdürülebilirlik ilkesine uygun olarak geliştirildiğini vurguladı. Ayrıca, projenin Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurularak patent sürecine alınacağını da ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER