© Baykuş Haber

DEÜden yapay zeka ile 9 Eylül videosu

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ), TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ DE YAKINDAN TAKİP EDEREK, YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİSİ İLE OLUŞTURULAN “KURTULUŞUN GENÇ KAHRAMANLARI” İSİMLİ KISA VİDEOYU, MİLLİ MÜCADELE HAFTASI KAPSAMINDA İZLEYİCİYLE BULUŞTURDU.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bilimsel araştırmalara büyük katkılar sunan ve farklı alanlarda sayısız çalışma yürüten bir kurum olarak bilim dünyasına yön vermektedir. Aynı zamanda teknolojik gelişmeleri de yakından takip eden DEÜ, Milli Mücadele Haftası'nı anmak amacıyla "Kurtuluşun Genç Kahramanları" adını taşıyan özgün bir kısa filmi izleyiciyle buluşturdu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu projenin amacını, Kurtuluş Savaşı'nın zafer dolu hikayeleriyle dolu büyük bir destan olduğunu ve bu kahramanlıkları saygıyla anmak istediklerini belirtti. Film, gerçek olabileceğine yürekten inandıkları bir kurgusal öyküyü anlatmaktadır.

DEÜ, bilim alanındaki çalışmalarının yanı sıra teknolojik gelişmeleri de yakından izlemekte ve yapay zeka konusundaki çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Bu çalışmaların bir ürünü olarak, "Kurtuluşun Genç Kahramanları" filmi neredeyse tamamen yapay zeka teknolojisiyle üretilmiştir. İç Yapımlar ekibi, bir dizi yapay zeka aracını kullanarak filmi oluşturdu. Bu süreçte bir ipucu cümlesi verilen yapay zeka uygulaması, senaryo taslağı oluşturdu. Bu taslağa dayanarak görseller yapay zeka ile üretildi. Ardından, filmde anlatıcı karakterin monoloğu bir başka yapay zeka tarafından yazıldı. Bu süreçlerin sonunda, İngilizce olarak hazırlanan içerikler Türkçe'ye çevrildi ve seslendirildi. Görseller, ses kaydına uygun olarak düzenlendi ve film tamamlandı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu özel projenin kamuoyuyla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Milli Mücadele'nin kahramanlık öykülerini bir araya getiren bu çalışmanın, gerçek olabileceğine dair bir inançla yapıldığını vurguladı. İç Yapımlar ekibine teşekkür ederek, şehitleri rahmetle andı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER