© Baykuş Haber

DEÜlü uzman uyardı: Bayramda beslenmeye dikkat

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ) ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİNDEN DİYETİSTEN DR. SİMGE YILMAZ KAVCAR, YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE ET VE ŞEKER TÜKETİMİ İLE SAĞLIKLI BESLENME KONULARINDA UYARILARDA BULUNDU.

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden Diyetisten Dr. Simge Yılmaz Kavcar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sağlıklı beslenme konularında uyarılarda bulundu. Bayram döneminde özellikle et ve şeker tüketimine dikkat çeken Kavcar, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, kırmızı etin hemen tüketilmemesi, pişirme yöntemine dikkat edilmesi, öğün saatlerinin düzenlenmesi ve fiziksel aktivitelerin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, kırmızı etin pişirilirken yağ eklenmemesi gerektiğini, sebze tüketiminin unutulmaması gerektiğini ve su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Özellikle kalp-damar hastalığı riski taşıyan kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmaları gerektiğine dikkat çeken Kavcar, sütlü tatlıların tercih edilmesini, kuru meyve ve sağlıklı kuruyemişlerin tüketilmesini önerdi.

Kavcar ayrıca, bayram ziyaretlerinde fazla çay ve kahve tüketimine bağlı olarak uykusuzluk, kalp ritim bozuklukları ve mide problemlerinde artış yaşanabileceğine dikkat çekti ve su tüketiminin önemini vurguladı. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına dikkat edilerek bayramın keyifli bir şekilde geçirilebileceğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER