© Baykuş Haber

DEÜnün gıda laboratuvarı sektöre ışık tutuyor

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ), TOPLUM SAĞLIĞININ KORUNMASINA YÖNELİK FAALİYETLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), toplum sağlığının korunması amacıyla yeni bir faaliyete imza attı. DEÜ, Efes Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen Gıda Laboratuvarı Değerlendirme Toplantısı ile gıda sektöründeki son gelişmeleri ve yüksekokulun Gıda İşleme Bölümü bünyesindeki Efes Gıda Laboratuvarı'nın çalışmalarını masaya yatırdı.

Toplantıya DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, DEÜ Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Tarım Müdürü Mustafa Acargil, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bayraklı, ve sektör temsilcileri katıldı.

DEÜ Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Zeynel Bakıcı, toplantıda Efes Gıda Laboratuvarının faaliyetlerini ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonu sürecini anlattı. Bakıcı, laboratuvarın gıda sektörünün ihtiyaçlarına cevap veren bir merkez olduğunu ve aynı zamanda gıda güvenliğine katkı sağladığını vurguladı.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ise laboratuvarın bölge için önemine dikkat çekerek, DEÜ'nün bu nitelikli projeyi ilçeye kazandırmasını takdirle karşıladığını ifade etti.

Efes Gıda Laboratuvarı, gıda sektöründeki gelişmeleri yakından takip ederek, analizler ve araştırmalarla katkı sağlayarak toplum sağlığının korunmasına önemli bir rol oynuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER