© Baykuş Haber

Develi ve Tomarzada sel

GEN DEVELİ VE TOMARZA’DA SEL (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI) MAHMUT KILINÇ- MURAT GÜRBÜZLER KAYSERİ(İHA) - KAYSERİ’DE ETKİSİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ DEVELİ VE TOMARZA İLÇELERİNDE SELE NEDEN OLDU. EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE, KAYSERİ’DE ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYAN VE KISA SÜREDE ŞİDDETİNİ ARTIRAN SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ. YAĞIŞ SEBEBİYLE DEVELİ VE TOMARZA İLÇELERİNDE SEL MEYDANA GELDİ. SÜRÜCÜLER YOLDA ARAÇLARIYLA VE YAYA OLARAK İLERLEMEYE ÇALIŞAN VATANDAŞLAR GÜÇLÜK ÇEKTİ. EKİPLERİN SELE TESLİM OLAN BÖLGELERDE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR. METEOROLOJİ 7. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA; BUGÜN SAĞANAK YAĞIŞIN YER YER ETKİLİ OLACAĞI VE ANİ SEL VE SU BASMALARINA KARŞI DUYARLI OLUNMASI GEREKTİĞİ BİLDİRİLMİŞTİ. (MK

Kayseri'de öğleden sonra başlayan yoğun yağışlar Develi ve Tomarza ilçelerinde sele neden oldu. Şiddetli yağışlar, bölgede hayatı olumsuz etkiledi. Develi ve Tomarza ilçelerinde sel sularının yolları kapattığı, sürücülerin ve yaya vatandaşların ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle ekipler, sel sularının etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, bugün yer yer etkili sağanak yağışların beklendiğini ve ani sel olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini önceden duyurmuştu. Yağışların şiddetini artırmasıyla birlikte bu uyarının önemli olduğu anlaşıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER