© Baykuş Haber

Devlet desteğiyle kurulan tesiste günlük 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor

YOZGAT’IN ÇANDIR İLÇESİNDE DEVLET DESTEĞİYLE BİN 200 METREKARE ALANA KURULAN TESİSTE, GÜNLÜK YAKLAŞIK 500 KİLOGRAM İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİLİYOR

Yozgat'ın Çandır ilçesinde devlet desteğiyle inşa edilen tesiste, günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretimi yapılmaktadır. Çandır Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin başarısı, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'ndan alınan 95 bin liralık destekle mümkün oldu.

İlk aşamada 100 metrekarelik bir mantar üretim çadırı kuran Çandır Belediyesi, "KOP’la İstiridye Mantarı Üretiyorum, Refaha Kavuşuyorum" projesini başlattı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle 112 kişiye mantar yetiştiriciliği kursu verildi. Daha fazla istihdam sağlamak amacıyla "Çandır’da Tüketen Değil Üreten Eller" projesi hayata geçirildi ve ORAN Kalkınma Ajansı'ndan 1 milyon liralık hibe destek alınarak bin 100 metrekare alanda 11 çadır daha kuruldu. Bu çadırlarda 12 kişiye istihdam sağlanırken, günlük olarak yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretimi gerçekleştiriliyor.

Çandır Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün, projenin yerel ekonomiye katkı sağladığını ve istihdamı artırdığını vurguladı. Ayrıca, ürettikleri mantarları bir firma aracılığıyla Ankara'da satışa sunduklarını belirtti. Başkan Örgün, gelecekte marul ve çilek üretimine odaklanmayı da hedeflediklerini açıkladı.

Projenin başarısının sadece yerel ekonomiye katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda ilçe halkının istihdamını artırmak ve belediyenin gelirini artırmak gibi çok yönlü etkileri olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER