© Baykuş Haber

Devlet destekli atölyeler yüzlerce öğrenciye iş kapısı oldu

ŞIRNAK’IN ULUDERE İLÇESİNDE DEVLET DESTEKLİ AÇILAN 6 ATÖLYEDE YÜZLERCE GENÇ ÇALIŞARAK İŞ İMKANI BULDU. ÖĞRENCİLER HEM STAJ GÖRÜYOR HEMDE MAAŞ ALIYOR.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, devlet destekli olarak açılan 6 tekstil atölyesinde, yaklaşık 300 öğrenci, staj yapma fırsatı bulurken aynı zamanda maaş almaya başladı. İŞKUR ve KOSGEB tarafından desteklenen bu atölyeler, iş imkanı yaratıyor.

Usta öğretici ve iş veren Nazife Ürek, ilçede genç nüfusun yoğun olduğunu belirterek, "Devletimizin destekleriyle açılan 6 atölye var ve çok sayıda öğrenci, hem çalışma deneyimi kazanıyor hem de iş fırsatı buluyor. Batı illerinden buraya malzeme gönderip üretim yapmamız için devletimizden yardım bekliyoruz. İstanbul gibi büyük şehirlere ürünler hazırlayarak gönderiyoruz. Batıdaki iş insanları, ürünlerini rahatlıkla buraya gönderebilirler, bizler burada hazırlayıp gönderebiliriz. Bu bölgede iş yapmak isteyen iş insanlarına sesleniyorum, burada yatırım yapmalılar" dedi.

Öğrencilerden biri olan Aycan Ürek, "İlçemizde birçok genç var. Kendi eğitimimi sürdürürken, hem çalışma fırsatı yakalıyorum hem de iş deneyimi kazanıyorum. Mezun olduktan sonra kendi işimi kurmayı planlıyorum. Devletimizden bu alanda daha fazla destek bekliyorum. Şu an burada benim gibi 25 kişi çalışıyor" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER