© Baykuş Haber

Devlet sıcak yüzünü enkaz kentte gösterdi

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’IN HASSA İLÇESİNDE VATANDAŞLARIN DERTLERİNİ DİNLEYEREK TEK TEK ÇÖZÜM ÜRETEN KAYMAKAM OSMAN ACAR, BÖLGE HALKININ TAKDİRİNİ TOPLUYOR

Depremin yıkıcı etkilerinin yaşandığı Hatay'ın Hassa ilçesinde, Kaymakam Osman Acar, bölge halkının dertlerini dinleyerek kişisel çözümler üretmesiyle tanınıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hassa ilçesinde yerleşik hale gelen Acar, vatandaşlara devletin sıcak yüzünü göstererek büyük bir saygı kazandı. Kendisine yeni bir görev yerinin tayin edilmesine rağmen Hassa ilçesinde kalmayı tercih eden Acar, her hafta Çarşamba günleri vatandaşların sorunlarını dinlemek için zaman ayırıyor. Depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara yakından ilgilenen ve çözüm yolları arayan Kaymakam Acar, bölge halkının takdirini kazanmış durumda. Geçtiği haftaki Halk Günü etkinliğinde yaklaşık 800 depremzedenin sorunlarına kulak verdi.

Güler Özçelik, Kaymakam Acar'ın dertlerini dinlediğini ve iş konusunda da kendisine yardım talebinde bulunduğunu söyleyerek, "Evimde ağır hasar var ve eşyalarım zarar gördü. Yenisini almak için borçlandım ve bu borcu ödemekte zorlanıyorum. Kaymakam Bey, dertlerimizi dinler ve bize yardımcı olur. Tayini çıktığında halk tepki gösterdi ve tayini iptal edildi. Bu nedenle bugün buradayız, derdimizi anlatmak için geldik." dedi.

Fatma Çetin, Kaymakam Acar'ın her hafta Çarşamba günü Halk Günü düzenlediğini belirterek, "Kaymakam Bey, her hafta Çarşamba günü Halk Günü düzenliyor. İhtiyaçlarımızı ve sorunlarımızı kendisine iletiyoruz. Kendisi devletimizin buradaki temsilcisi ve elinden geldiğince yardımcı oluyor. İmkanlar dahilinde sorunlarımıza çözüm buluyor." şeklinde konuştu.

Serkan Yüksel, ihtiyaçları için Kaymakam Acar ile görüşmeye geldiğini belirterek, "İhtiyaçlarımız var ve Kaymakam Bey ile görüşmeye geldik. Yoğun bir katılım olduğunu görüyorum ve Kaymakam Bey'in bizi tek tek dinlemesini çok olumlu buluyorum." dedi.

Zeynep Taş, Kaymakam Acar'ın kişisel ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Kaymakam Bey, evime gelip yemek yedi. Onu çok seviyorum, bana annem gibi davranıyor. Daha önce yanına gitmemiştim ama bugün geldim ve çok kalabalık bir ortam olduğunu görüyorum." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER