© Baykuş Haber

Devletten aldığı destekle üretim yapıyor

DÜZCE’NİN YIĞILCA İLÇESİNDE KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HİBE DESTEKLERİNDEN YARARLANARAK KURDUĞU TESİSTE TAVUK ÜRETİMİ YAPIYOR.

DÜZCE(İHA) – Düzce'nin Yığılca ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan 'Kırsal Kalkınma Yatırımları Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi' hibe programından yararlanarak hayata geçirdiği bir proje ile tavuk üretimi yapan Selahattin Bulut'un sahibi olduğu 170 bin kapasiteli tavukçuluk işletmesi, Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun tarafından incelendi.

Düzce ilinde, etlik kanatlı hayvan yetiştiriciliği, toplamda 335 işletme ve 442 kümeste 10 milyon 200 bin kapasite ile büyük bir öneme sahiptir. Yıllık 38 milyon 800 bin adet etlik piliç, kesimhanelere sevk edilerek yetiştiricilik sonucu yıllık 85 bin ton beyaz et üretimi gerçekleştirilerek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanmaktadır.

Düzce'de etlik kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesine büyük katkı sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Kırsal Kalkınma Yatırımları Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi' programı kapsamında bir dizi proje uygulanmıştır. Bu kapsamda, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla tamamlama projeleri hayata geçirilmiş ve 2015 ile 2016 yıllarında 488 bin 750 TL, çiftlik faaliyetlerini geliştirmek için biyogüvenlik tedbirleri alan işletmeler için ise 2017 yılında 224 bin 40 TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Bünyamin ALİ ile işletme sahibi Selahattin Bulut'un Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Uzun'a eşlik ettiği tavukçuluk işletmesi ziyaretinde işletme hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER