© Baykuş Haber

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

1- BAKAN KURUM KARTAL'DA SEÇİM ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİ

Oğuzhan UYSAL, Murat SOLAK, Muharrem Çam/İSTANBUL, (DHA) - ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum seçim çalışmalarına Kartal'da devam etti. Seçim çalışmaları kapsamında Kartal Ankara caddesinde esnaf ile sohbet eden bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili soruları yanıtladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, seçim çalışmalarına Kartal'da devam etti. Kartal Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden Kurum, ardından dükkanları gezerek esnaf ile sohbet etti. Ziyaretler sırasında vatandaşların kentsel dönüşüm ve TOKİ projeleri hakkında sorularını yanıtlayan bakan Kurum, vatandaşlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 

Görüntü Dökümü
------
- Bakan Murat Kurum'un dükkanları dolaşması 
- Bakan Kurum'un esnaf ziyaretinden detaylar
- Genel ve detay görüntüler 


=======================================

2- TCG ANADOLU'YA 2. GÜNDE ZİYARETÇİ AKINI: METRELERCE UZUKLUKTA KUYRUK OLUŞTU

Melihcan ÇALIŞKAN - Ömer HASAR / İSTANBUL (DHA) TÜRKİYE'NİN en büyük askeri gemisi TCG Anadolu dün itibariyle ziyarete açıldı. TCG Anadolu'ya gösterilen yoğun ilgi bugün de devam etti. Gemiyi görmek için gelenler Sarayburnu Sahili'nde metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.
Dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu dün 13.00 itibariyle Sarayburnu Limanı'nda halk ziyaretine açılmıştı. Dün, gün boyunca gemiyi 8 bin 720 kişi ziyaret etti. TCG Anadolu ve gemide konumlandırılan Bayraktar TB3, Bayraktar Kızılelma, helikopterler, tanklar ve çıkarma gemisini görmek isteyenlerin yoğun ilgisi bugün de devam etti. Sarayburnu Limanı'nın sahile yakın noktadaki girişinde sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen yüzlerce kişi metrelerce kuyruk oluşturdu.

"ÇOCUKLARIMIZ DA BU TARİHİ ANIYA ŞAHİTLİK ETSİNLER İSTEDİK"
Tatil için İstanbul'da bulunduğunu belirten Ümit Tetik, "Balıkesir'den buraya tatil için geldik. Dün gemiyle ilgili paylaşımları görmüştük, bugün biz de görmek için geldik. Buraya feribotla geçerken yol boyu da denizden TCG Anadolu'yu heyecanla izledik. Çocuklarımız da bu tarihi anıya şahitlik etsinler istedik. Bu milli bir duygu aslında, sadece somut bir şey de değil, geçmişten gelen ruhumuzda bulunan bir mayanın vücut bulmuş halini göreceğiz" dedi. 17 yaşındaki Mehmet Emin Daldun ise, "Bu kadar sıra olacağını beklemiyordum, yaklaşık yarım saattir bekliyorum. Gemide en çok pisti ve helikopterleri, Seahawk'ları merak ediyorum." ifadelerini kullandı. Kuyrukta bekleyenlerden Gül Aşıkoğlu da, "Ülkemizin böyle bir gemi yapmış olması gurur ve mutluluk verici. Görmek için heyecanla bekliyoruz. Yarım saattir bekliyoruz ama bir yarım saat daha bekleriz buna değer" dedi. Fatih Sarı ise, "Trabzon'dan bayram için buraya geldim. Gelmişken gururumuz TCG Anadolu'yu görmek istedim. İnsanlarımızın yeniliklere böyle aç olduğunu görmek, bu ilgi çok mutluluk verici. Umarım bunların devamı gelir." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------------------
Kuyruk ve gemiden detay görüntü
Giriş bölümünde bekleyenlerden detay görüntü
Ümit Tetik- Mehmet Emin Daldun-Gül Aşıkoğlu-Fatih Sarı röportaj
Selfie çekenlerden detay görüntü
Genel detay görüntüler


======================================

3- ZEYTİNBURNU'NDA SOSYAL MEDYAYA VİDEO ÇEKERKEN EVİ YAKTI; CAN PAZARI YAŞANDI

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, (DHA) ZEYTİNBURNU'nda bir çocuk sosyal medyaya video çekmek isterken evi yaktı. Kapıyı açamayan mahalledekiler birinci kata tırmanarak balkon ve pencerelerden içeriye girmeye çalıştı. Babanın yaralandığı yangın sırasında yaşanan can pazarı cep telefonu kamerasına yansıdı.
Yangın, dün sabah 10.00 sıralarında Zeytinburnu  Seyitnizam Mahallesi'nde çıktı. İddialara göre, 13 yaşındaki down sendromlu çocuk sosyal medyaya video çekmek istediği sırada elinde çakmakla koltuğu yaktı. Alevlerin bir anda yükselmesiyle anne çığlık çığlığa yardım istedi. Çevredeki esnaf ve komşular yardıma koştu. Ancak kapı açılamayınca birinci katın pencere ve balkonuna ulaşılmaya çalışıldı. Kimi merdiven uzattı kimi ise pencere korkuluklarına basarak birinci kata tırmandı.
Yardıma koşanlar camlar kırılarak içeridekiler kurtarılmaya çalıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, sağlık ekipleri babayı ambulansla hastaneye kaldırdı. Anne ve çocukların sağlık durumu iyiyken babanın yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi. Aileyi kurtarmaya giren esnaf Bayram Özdemir, "Kadın çığlıklarıyla yangın çıktığını fark ettik. Buradaki bir komşumuz eve tırmanarak mutfaktan içeri girdi. Biz de dairenin kapısını açarak girişteki yangını söndürerek oradaki çocuğu çıkarttık. Engelli çocuk video çekerken ateş yakıyor ve yangın çıkıyor. Çocuklarla annenin durumu iyi fakat baba yoğun bakımda" dedi.

Görüntü dökümü:
-------------
Vatandaşların camı kırıp eve girmesi
Kırılan camlar
Esnaf röportaj
Yanan evin içinden görüntüler
Genel ve detaylar


=======================================

4- DİSK BAŞKANI ÇERKEZOĞLU : 1 MAYIS'TA MALTEPE MEYDANI'NDA BULUŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Altan ÇİMEN - Özgür KUMANOVALI /İSTANBUL (DHA) - DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının Maltepe Meydanı'nda yapılacağını açıkladı.
DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda bir araya geldi.
1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili ortak basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptı. Çerkezoğlu, "Ülkemizde 1 Mayıs Meydanı hepimizin bildiği gibi Taksim Meydanı'dır. Ve aslında yıllardır Taksim'in özgürleştirilmesi mücadelesinin sonrasında 2013 yılından var olan Taksim yasağı bu ülkedeki bütün yasakların simgesidir" dedi. "Türkiye'nin dört bir yanında örgütlemek için uğraştığımız, çabaladığımız ve gücümüzü, irademizi birleştirdiğimiz bütün herkesi 1 Mayıs meydanlarına çağırıyoruz" diyen Çerkezoğlu, "Tüm İstanbul halkını, Maltepe Meydanı'nda, 1 Mayıs meydanında buluşmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. Grup daha sonra çağrıyı içeren bildiri dağıttı. 
 
Görüntü Dökümü 
------------
Barbaros meydanı sendikalılar toplanma detay 
Çevik kuvvet önlemler detay 
Sendika başkanları detay 
Disk başkanı Arzu Çerkezoğlu basın açıklaması  
 
 
=======================================

5- KARTAL'DA 2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OTOMOBİLDEKİ SİLAHLI KAVGANIN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Oğuzhan UYSAL, Murat SOLAK, Muharrem ÇAM/ İSTANBUL, (DHA)- KARTAL'da 2 kişinin öldüğü otomobildeki silahlı kavgaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.
Olay, dün saat 23.00 sıralarında Kartal Yakacık Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Meşecik Sokak'ta seyir halindeki otomobil içerisinde bulunan 4 kişi arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada sırasında Tiryaki Sokak'ta bulunan aydınlatma direğine çarparak durdu. Kavgada otomobildeki  2 kişi hayatını kaybederken,  1 kişide yaralandı. Seken kurşunlar nedeniyle tatlı dükkanında oturan bir kadında yaralandı.
Olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde otomobilin direğe vurduğu anlar ve silah seslerini duyanların kaçtığı anlar görülüyor.

Görüntü dökümü
---------
-Güvenlik kamerası görüntüsü


======================================

6- GAZİOSMANPAŞA'DA "NİŞAN ATMA" KAVGASI

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, (DHA) GAZİOSMANPAŞA'da nişanlanan çift arasında anlaşmazlıklar yaşanınca kadın evlenmekten vazgeçti. Damat tarafı bu durumu kabullenemeyip kadının ailesine sopalarla saldırdı. Kadının ailesi de saldırıya karşılık ve ortalık savaş alanına döndü. O anlar kamera yansıdı.
İddialara göre, bir çift geçtiğimiz aylarda nişanlanarak evlilik yoluna girdi. Çift arasında çıkan anlaşmazlıklar yaşanınca kadın evlenmekten vazgeçti ve nişanı bozdu. Bu durumu kabullenemeyen erkek ve ailesi, tehditlere başladı. 
Geçtiğimiz pazar günü öğlen saatlerinde Gaziosmanpaşa Pazariçi Mahallesi'ne erkek tarafı kadının ailesiyle yaşadığı mahalleye geldi. Minibüsle gelen erkek tarafı ile kız tarafı arasında dakikalarca süren kavga çıktı. Sopalar ve taşların kullandığı kavga erkek tarafının mahalleden ayrılmasıyla sona erdi. Yaşananlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü:
-----------
Olayın cep telefonu görüntüleri


========================================

7- KAPALIÇARŞI'DA ELMAS KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON DOLAR

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- KAPALIÇARŞI'da işlenmemiş ham elmas satılacağı bilgisi üzerine operasyon düzenleyen polis ekipleri, yabancı uyruklu 4 şüpheliyi alışverişten sonra yapılan baskınla gözaltına alındı. Şüphelilerin sattığı elmasın piyasa değerinin 1 milyon dolar olduğu öğrenildi.
İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kapalıçarşı'da yasadışı elmas satışı gerçekleşeceği yönünde ihbar aldı. İhbarı değerlendiren ekipler, Kapalıçarşı'da araştırmalara başladı. Yapılan çalışmalarda Suriye uyruklu 2 kişinin elmas satmak için çarşıda fiyat sorduğunu belirledi. Ekipler çalışmalar kapsamında, 12 Nisan'da şüphelilerin elması elden çıkaracaklarını tespit etti. Mali polis, alışverişin olacağı gün ilk olarak işlenmemiş ham elması satacaklarından şüphelenilen M.M.D. ve M.F.M. ile bu elması satın alacak olan işyeri sahibi  Suriye uyruklu M.A. ve A.A. adlı 4 kişiyi tespit etti. Bölgede sivil kıyafetle müşteri gibi dolaşarak çarşı çevresinde tedbir alan emniyet ekipleri, kuşkulu davranışlarda bulunan alıcı ve satıcı durumundaki 4 kişiyi takibi bırakmadı. Bu sırada şüphelilere baskın yapılması için adliyeden karar alındı. Ardından da alışverişin gerçekleştiği işyerine baskın düzenlendi. Baskında 4 elmas kaçakçısı gözaltına alındı.
Operasyon yapılan işyerinde 2 parça halinde 61,38 karat işlenmemiş elmas ele geçirildi. Polis ekiplerinin, pırlanta uzmanları ile yaptığı inceleme sonucunda elmasın orijinal olduğu ve ön ekspertiz raporuna göre piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon doları bulduğu öğrenildi. Ele geçirilen iki parça halindeki elmasın Afrika üzerinden önce Suriye'ye, oradan da yasadışı yollarla Türkiye'ye getirildiği belirlendi. Konuyla ilgili araştırmalar devam ederken gözaltına alınan şüpheliler Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
----------------------------------------
- İşyerinde arama yapılması
- Elmastan görüntü
- Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
- Genel ve detay görüntüler 


========================================

8- EYÜPSULTAN'DA TARTIŞTIĞI ESKİ ORTAĞINA SİLAHLA ATEŞ EDİP KAÇTI 

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, (DHA) EYÜPSULTAN'da Özcan Akıllı tartıştığı eski iş ortağı Remzi Akıllı'ya silahla ateş etti. Bacağından yaralanan Remzi Akıllı hastaneye kaldırılırken, şüpheli olay yerinden kaçtı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. 
Olay, 16 Nisan Pazar Günü akşam saatlerinde Yeşilpınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Özcan Akıllı yanındaki akrabası Emirhan Akıllı ile birlikte daha önce iş ortaklığı yaptığı ve yaklaşık 1 yıldır görüşmediği Remzi Akıllı'nın iş yerine gitti. Burada çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. K    avgada Özcan Akıllı yanında getirdiği silahla Remzi Akıllı'ya ateş etti. Silahlardan çıkan kurşunlar Remzi Akıllı bacağına isabet eden kurşunla yaralanırken, şüpheliler hızla olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri Remzi Akıllı'yı ambulansla hastaneye kaldırdı. Ekipler yaptıkları çalışma sonrasında Emirhan Akıllı'yı yakaladı. Ekipler, Özcan Akıllı'yı yakalamak için çalışma başlattı.  Bacağından yaralanan Remzi Akıllı polise verdiği ifadesinde Özcan Akıllı ile daha önce iş ortaklığı yaptığını, 1 yıldır görüşmediklerini söylediği öğrenildi. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntü Dökümü:
---------------
Olayın güvenlik kamera görüntüleri


=========================================

9- BARIŞ BOYUN ŞEBEKESİNE YÖNELİK OPERASYONDA 92 ŞÜPHELİDEN 46'SI TUTUKLANDI

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA) SUÇ örgütü lideri Barış Boyun şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 46'sı tutuklandı.  46 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmasına karar verildi. Öte yandan firari örgüt yöneticisi Zafer Boyun da dün yakalanarak gözaltına alındı.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kırmızı bültenle aranan ve İtalya'da yakalanan Barış Boyun liderliğindeki silahlı organize suç örgütüne yönelik geçtiğimiz hafta operasyon düzenlenmişti. Yakalanarak gözaltına alınan 92 şüpheli emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün İstanbul Adliyesine çıkarıldı. Savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden 81 tutuklama talebiyle, 11'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Sulh Ceza Hâkimliğince sorgulanan şüphelilerden 46'sı tutuklanırken, 46'sı hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmasına karar verildi.

ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSUNCA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR
Barış Boyun liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından  "Kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı kasten yaralama, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, silah ticareti, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, silahla tehdit" suçlarından soruşturma yürütülüyor. Polisin düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silah, fişek ve az miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

Görüntü Dökümü:
------------
Arşiv
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER