© Baykuş Haber

Didimde ikinci kez buğday hasadı sevinci yaşandı

SOSYAL BELEDİYECİLİK PROJELERİ KAPSAMINDA, TARIMDA ÖRNEK UYGULAMALARI HAYATA GEÇİREN DİDİM BELEDİYESİ, İKİNCİ KEZ BUĞDAY HASADI YAPMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYOR. DİDİM BELEDİYESİ TARAFINDAN BALAT MAHALLESİ’NDE BULUNAN 74 DÖNÜMLÜK ARAZİYE GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YENİDEN EKİMİ YAPILAN BUĞDAYLARIN HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. HASADA DİDİM BELEDİYE BAŞKANI A. DENİZ ATABAY, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI YUSUF DEVECİ VE ZEYNEL ŞENER KATILDI.

Sosyal belediyecilik projeleri kapsamında tarımda örnek uygulamalara imza atan Didim Belediyesi, ikinci kez buğday hasadı yapmanın sevincini yaşadı. Belediye tarafından Balat Mahallesi'nde bulunan 74 dönümlük araziye geçtiğimiz aylarda yeniden ekilen buğdayların hasadı gerçekleştirildi. Hasatta 30 tonun üzerinde buğday elde edilmesi hedefleniyor. Hasat tamamlandıktan sonra buğdaylar işlenecek ve un ile bulgur haline getirilecek. Hazırlanan un ve bulgur, Didim Belediyesi'nin patentli markası olan "Didyma" etiketi altında ücretsiz olarak Didimli vatandaşlara dağıtılacak.

Hasatla ilgili açıklama yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, geçen yıl başlattıkları bu proje kapsamında ikinci hasadı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl 30 tonun üzerinde ürün elde etmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Atabay, elde edilen ürünlerin işlenip vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağını ifade etti. Başkan Atabay, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Hasada Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener de katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER