© Baykuş Haber

Didimde “Kurban Bayramı” denetimi

DİDİM İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, KURBAN BAYRAMI’NIN YAKLAŞMASI VE TURİZM SEZONUNUN HAREKETLENMESİYLE BİRLİKTE GIDA İŞLETMELERİ VE OTLELLERDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ve turizm sezonunun canlanmasıyla birlikte Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda işletmeleri ve otellerde denetimlerini artırdı. Vatandaşlar bayram hazırlıklarına başlarken, güvenli gıda tüketimi için denetimler sıklaştırıldı. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yıl boyunca yapılan gıda denetimleri, Kurban Bayramı öncesinde özellikle fırınlar, unlu mamuller üreten yerler, ekmek fırınları, tatlı ve şekerli mamul üreticileri, et ve süt ürünleri satan işletmelerde gerçekleştirildi. Ayrıca turizm sezonunun hareketlenmesiyle birlikte oteller, restoranlar ve kafelerde de denetimler yapıldı.

Didim İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kurban Bayramı öncesi ilçemizdeki kasaplar denetlenmiş ve gıda mevzuatı konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Turizm sezonunun hareketlenmesi nedeniyle otel, kafe ve restoran gibi işletmelerde de rutin denetimler gerçekleştirilmiş, eksiklikleri olan işletmelere idari işlem uygulanmıştır. Denetimlerimiz sezon boyunca devam edecektir" denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER