© Baykuş Haber

Dijital bağımlılığa karşı pedal çevirdiler

KIRIKKALE'NİN YAHŞİHAN İLÇESİNDE BELEDİYE TARAFINDAN "SAĞLIK İÇİN PEDALLA" MOTTOSUYLA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE 6 KEZ ÜST ÜSTE TAKDİR BELGESİ ALAN ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ. ÖĞRENCİLER, AİLELERİ İLE BİRLİKTE DİJİTAL BAĞIMLILIĞA KARŞI SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 5 KİLOMETRELİK PARKURDA PEDAL ÇEVİRDİ.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde düzenlenen "Sağlık İçin Pedalla" etkinliğinde, 6 kez üst üste takdir belgesi alan öğrencilere bisiklet hediye edildi. Öğrenciler, aileleriyle birlikte dijital bağımlılığa karşı sağlıklı yaşam için 5 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.

Yahşihan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, 6 kez üst üste takdir belgesi alan öğrencilere bisiklet ve kask hediye etti. Bisikletlerini alan öğrenciler, aileleriyle birlikte dijital bağımlılığa karşı sağlıklı yaşam için 5 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. Parkurun sonunda katılımcılara dondurma ikram edildi. Etkinlik sırasında bisiklet kazası geçiren bir çocuk, sağlık görevlileri tarafından ambulansta tedavi edildi.

Başkan Osman Türkyılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada, "İlçemizde ikamet eden ve 6 kez takdir belgesi alan çocukların başarıları için pedal çeviriyoruz. Dijital bağlılıktan kurtulalım istedik, başarıyı değerlendirelim istedik. 30 tane ile başladık, bugün 130 oldu yine yetmedi 150’ye çıkartacağız. İnşallah sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir Yahşihan, güzel bir Yahşihan için yeni fikirler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Etkinlikte bisiklet hediye alan öğrenciler de duygularını dile getirdi. İnci Topgül (13), takdir belgesi aldığı için başkanlarına teşekkür ederek, etkinliği keyifle geçirdiğini ifade etti. Diğer öğrenciler de başarılarını takdir eden belediye başkanlarına teşekkür etti ve etkinliği çok eğlenceli bulduklarını belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER