© Baykuş Haber

DİKA desteğiyle kurulan fabrikada öğrenciler mezun olmadan istihdam ediliyor

DİKA DESTEĞİYLE KURULAN FABRİKADA ÖĞRENCİLER MEZUN OLMADAN İSTİHDAM EDİLİYOR

Mardin’in Dargeçit ilçesinde DİKA desteğiyle ilçenin ilk tekstil atölyesi kuruldu. 115 kişinin istihdam edildiği atölyede öğrencin bir yandan meslek öğreniyorlar bir yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Mezun olduktan sonra da atölyede nitelikli personel olarak istihdam ediliyorlar.


Dargeçit’te kurulan fabrikada insanların istihdam edildiğini aktaran Tekstil Firması Sahibi Eyüp Dağ, “Dicle kalkınma Ajansı, Dargeçit Belediye’sine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Şu an çalışmakta olan yaklaşık 150 tane personelimiz var. Burada bulunan mesleki eğitim öğrencilerine eğitim veriyoruz. Onlar için ayrıca bir makine bandı kurmuş bulunmaktayız. Usta üreticilerimiz öğrencilerimize burada dikiş öğretiyorlar. Şu an burada altı tane öğrencimiz var. Bunların sayılarını yükseltmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.



Genç arkadaşlarımız sesleniyoruz diyen Dağ, şu şekilde konuştu:


“Öğrenciler burada hem ders alsınlar hem de başka şehirlere gidileceklerine burada meslek sahibi olsunlar. Biz burada gereken bütün hizmetleri sunacağız. Öğrencilerimiz hem buradayken de okulda bir eğitim görüyorlar ve eğitimden sonra diplomalarını da alıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı da öğrencilerimize maddi yönden destek oluyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz”diye konuştu.


Atölyede istihdam edilen Şakir Akbaş, “18 yıldır bu meslekteyim. Bu işe ilk başladığım zaman çıraklıktan başladım. Daha sonra bu seviyeye gelene kadar ortada iş topladım. Kalfalığa başladıktan sonra yavaş yavaş makine öğrendim. Bütün makineleri öğrendikten sonra sınav sürecimiz oldu. Belgemizi almamız için herkese birer model kıyafet verildi. Verilen kıyafeti tek başımıza dikmeye çalıştık. Tek başımıza kıyafeti çizdik, kestik, diktik ve daha sonra ütüleyip paketleme yaptık. Model Ankara’ya gönderildi. Yaptığımız model beğenildikten sonra belgemizi alabildik. Büyüklerimiz burayı kurduğu için onlara çok minnettarım” şeklinde konuştu.


Moda Tasarım okumak istediğini dile getiren öğrenci Fatma Akyol, “Daha önce Midyat ilçesinde çalışıyordum. 2 senedir bu eğitimi görüyorum. Bu sene 11’ci sınıf olacağım. Burada çalışmaktan çok memnunum ve devam etmeyi düşünüyorum. Moda tasarım okumak istiyorum. Hem okuyup hem de çalışıyoruz. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER