© Baykuş Haber

Dilek Yarımadası Milli Parkını mercek altına alan emniyet operasyon başlattı

AYDIN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI'NDA BAŞTA ARICILAR VE ÇOBANLARDAN RÜŞVET ALINMASI KONUSU OLMAK ÜZERE ÇEŞİTLİ KONULARDA 'RÜŞVET VE İRTİKAP" OPERASYONU BAŞLATILDI.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yaşanan rüşvet ve irtikap olaylarına ilişkin operasyon başlattı. Arıcılar ve çobanlardan rüşvet alındığı iddiaları üzerine başlatılan operasyon, Aydın'ın yanı sıra 5 farklı ilde gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar 28 kişi gözaltına alındı ve 14 kişi daha aranıyor.

Operasyonun odak noktası, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Doğanbey Şefliği'nde görevli memurların, milli park arazisinin izinsiz kullanımına ve haksız ihlaline sebep olacak şekilde çiftçiler, arıcılar ve hayvancılıkla uğraşan kişilerden rüşvet aldıkları iddialarıyla ilgili. "Arı operasyonu" adı altında yürütülen operasyon, Aydın, Muğla, İzmir, Yozgat, Sinop ve Ordu illerini kapsıyor.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu şüphelilerin Milli Park'ta izinsiz kullanım ve haksız ihlal iddiaları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan kamu görevlilerinin, Milli Park'ta çeşitli pozisyonlarda çalışan mühendisler, koruma görevlileri, orman muhafaza memurları, işçi şoförler ve danışman mühendisler olduğu ifade edildi. Firari olan 14 şüphelinin yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Operasyon devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmaya devam ediyor ve soruşturmanın daha fazla kişiyi kapsayabileceği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER