© Baykuş Haber

Dindar Şirketler Grubu CEOsu Furkan Dindar sağlık turizmine dikkat çekti

Dindar Şirketler Grubu CEO'su Furkan Dindar, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu alandaki altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve somut hedeflerin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Furkan Dindar, özellikle yaşlı bakım hizmetleri alanının sağlık turizminde büyüme potansiyeli taşıdığını söyledi.

Manisa merkezli Dindar Şirketler Grubu, sağlık sektörüne yönelik yatırımlarına devam ediyor. Furkan Dindar, geçtiğimiz yıl sağlık turizmi için Türkiye'ye gelen yabancı sayısının arttığını ve bu alanda büyük bir potansiyel olduğunu vurguladı. Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyelinin önümüzdeki beş yıl içinde 10 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Dindar, devlet destekli teşviklerin yanı sıra sektörün daha fazla büyümesi için somut hedeflerin belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Furkan Dindar, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında deniz, kültür ve altyapı avantajlarına sahip olduğunu ifade ederek, ülkenin dünya standartlarında tıbbi hizmetler sunabileceğini belirtti. Özellikle cerrahi branşlar, tüp bebek tedavisi, onkolojik tedaviler, estetik operasyonlar, göz ve diş tedavisi ile saç ekimi gibi alanlarda Türkiye'nin rekabet edebilir bir konumda olduğunu söyledi.

Dindar, Türkiye'ye tatil için gelen ve aynı zamanda sağlık hizmetleri alabilecek milyonlarca turistin olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle hastanelerin yanı sıra termal oteller ve bakım merkezlerinin de bu alana yatırım yapması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER