© Baykuş Haber

Dini nikahlı eşini 7 aylık hemileyken öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Isparta'da dini nikahla birlikte yaşadığı 7 aylık hamile eşi Raziye Karabuğa'yı öldürmekle suçlanan Şehmuz Gezen hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Bugün Isparta 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, sanık Şehmuz Gezen SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Mahkemede, Şehmuz Gezen'in zihinsel geriliği olduğu ve cezai ehliyetinin bulunmadığı iddiası gündeme geldi. Ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor, Şehmuz Gezen'in tam cezai ehliyete sahip olduğunu belirtti. Bunun üzerine sanık avukatı itiraz etti ve raporda çelişki olduğunu öne sürerek sanığın başka bir İhtisas Dairesi'ne sevk edilmesini talep etti. Rapora ilişkin görüşü sorulan Şehmuz Gezen ise mahkemeye, "Söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Savcı, Şehmuz Gezen'i "hamile olduğunu bildiği kadını kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Ancak sanık avukatının itirazı nedeniyle mahkeme heyeti, savunma için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Şehmuz Gezen'in amcasının eski eşi Nurdagül Özek, Raziye Karabuğa'nın annesi Elvan Aydın ile yaptığı bir görüşmeyi anlattı. Elvan Aydın'ın kızının Şehmuz'dan değil kayınpederi Mehmet Gezen'den hamile olduğunu söylediğini ve bu konuşmayı 12 yaşındaki çocuğunun gizlice kaydettiğini ifade etti. Ancak cinayetle ilgili başka bir bilgisinin olmadığını belirtti.

Olay, 1 Mart 2022 tarihinde Yazısöğüt köyü yakınlarında meydana gelmişti. Şehmuz Gezen, Raziye Karabuğa ile birlikte geziye çıkmış, ancak aralarında bir tartışma başlamıştı. Tartışma sonunda Şehmuz Gezen, Raziye Karabuğa'yı yanındaki tüfekle vurarak öldürmüş ve olay yerinden kaçmıştı. Raziye Karabuğa ve karnındaki bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Şehmuz Gezen ise polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER