© Baykuş Haber

Dinlenme tesisinde unutulan içinde döviz bulunan çantayı polise teslim etti

KONYA’NIN KARAPINAR İLÇESİNDE, DİNLENME TESİSİNDE UNUTULAN VE İÇİNDE 150 BİN LİRA DEĞERİNDE DÖVİZ İLE DEĞERLİ EVRAKLARIN BULUNDUĞU BEL ÇANTASI, İŞLETMECİ TARAFINDAN POLİSLERE TESLİM EDİLDİ.

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde unutulan bir çanta, içinde 150 bin lira değerinde döviz ve diğer değerli evraklar bulunduğu halde, işletme sahibi tarafından polise teslim edildi.

Karapınar'daki dinlenme tesisi çalışanları, unutulmuş bir çantayı fark ederek durumu işletme sahibi Yasin İren'e bildirdiler. Çantanın içinde döviz, pasaport ve kredi kartları bulunduğunu öğrenen İren, çantanın sahibinin hızla tesisin önünden uzaklaştığını fark etti. Ancak araca yetişmekte başarısız oldu. İren, birkaç saat çanta sahibinin geri dönmesini bekledi, ancak beklemeye rağmen geri dönmediği için çantayı Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.

Çantayı teslim etmekten mutluluk duyduğunu belirten Yasin İren, "Tesisimizde bir masada yemek yiyen 3 kişinin çantalarını unuttuğunu gördük. Çantayı açtık ve içinde yabancı para olduğunu gördük. Kendisine ulaşamadık, bu yüzden polise teslim ettik. Bu paranın sahibinin ne zorluklarla kazandığını düşündüm. Bu olayla Karapınar halkının ne kadar duyarlı olduğunu göstermiş olduk. Başkasının parasını teslim ettiğimiz için vicdanen çok rahatız" dedi.

Polis, çantanın sahibi olduğu belirlenen yabancı uyruklu vatandaşı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER